Afgelopen zaterdag was het ‘derbyday’ in De Proosdijhal. De drie seniorenteams van VZOD mochten voor de tweede keer dit zaalseizoen aantreden tegen Atlantis uit Mijdrecht. VZOD 3 mocht het spits afbijten tegen Atlantis 5, en deed dat met een eindscore van 11-5, nogmaals een bewijs dat zij het verdienen om op de eerste plek te staan in hun poule. VZOD/vdBoon 2 had uit tegen Atlantis 2 verloren met 8-7, en ook afgelopen zaterdag mocht het helaas weer net niet zo zijn. Invaller Nils van Os was belangrijk in de tweede helft met vijf doelpunten, hij bracht VZOD/vdBoon 2 terug in de wedstrijd. Helaas was dat al te laat, het werd uiteindelijk 17-18.
De afgelopen keer werd er door VZOD/vdBoon 1 ruim gewonnen van Atlantis met cijfers die hoop gaven deze voor deze wedstrijd. VZOD/vdBoon 1 begon goed en gemotiveerd aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten was het eerste doelpunt gevallen aan de kant van VZOD/vdBoon door een mooi schot van Willem Mast. Het antwoord van Atlantis was er snel en duidelijk en zo was de derby echt begonnen.
De stand van 3-3 na vijftien minuten was tekenend voor de rest van de wedstrijd. Bart Verheul benut kort daarna op mooie wijze een strafworp en maakt 4-3. Maar nog geen minuut later werd uit een vrije bal de stand weer gelijk getrokken door Atlantis. Dit spelverloop hield de hele eerste helft stand. VZOD/vdBoon leek wel het meest dominant en bleef voor de aanval kiezen. De twee zeer aan elkaar gewaagde teams gingen de rust in met een stand van 8-8.

Ook nadat er in de rust goed geëvalueerd is begon de tweede helft niet veel anders dan de eerste. De twee ploegen gaven elkaar amper de ruimte en de stand bleef gelijk op gaan. VZOD/vdBoon zocht veel de aanval op en dat konden ze vaak in doelpunten omzetten. Na zo’n tien minuten in de tweede helft is de stand 11-11. Het werk dat VZOD/vdBoon leverde in de laatste twintig minuten werd beloond. Twee doelpunten van Bart Verheul in de laatste tien minuten zorgden voor het verschil tegen Atlantis. Atlantis gaf echter de moed niet op en knokte zich weer terug met twee snelle tegendoelpunten van hun aanvoerder. De stand was weer gelijk getrokken en het leek erop dat deze spectaculaire wedstrijd een gelijk spel zou opleveren. Maar een paar minuten voor tijd scoorde Maurice Klop nog een mooi afstandschot wat de blauw-zwarten weer een voorsprong gaf. Helaas mocht deze voorsprong niet lang stand houden, want het antwoord van Atlantis kwam snel met een afstandschot en een stand van 14-14.
Met nog een paar seconden te gaan en in het achterhoofd de gedachte dat dit geen gelijkspel mocht worden, schoot de jarige Donja Passies met een afstandschot de 15-14 op het scorebord, dit was tevens de einduitslag. Een mooie overwinning van een dominant VZOD/vdBoon 1 die de wedstrijd bepaalde en in de Proosdijhal met een welverdiende overwinning van het veld afliep.

Trainer/coach Klaas Bosman reageerde tevreden: “Over de hele wedstrijd genomen hebben we terecht gewonnen. Het initiatief lag volledig aan onze kant en Atlantis kon met moeite volgen. Al schoten ze bij vlagen wel heel erg met scherp. Beide VZOD-vakken bleven de rust en overtuiging bewaren en dat leverde veel meer kansen op dan de uitslag doet vermoeden. Ik ben zeer tevreden over de handhaving in de derde klasse gelet op de vele noodzakelijke wisselingen binnen het team van week tot week. Complimenten voor allen die daar hun steentje aan bij hebben gedragen.” Volgende week wacht de laatste zaalwedstrijd tegen DSO in Alkmaar om 17:00 uur.