Als laatste ontmoeting van het seizoen stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Amsterdam op het programma. Kijkend naar de stand op de ranglijst stond er niets meer op het spel, immers VZOD/vd Boon was drie weken geleden al kampioen en voor het op de derde plaats staande Amsterdam zou winst geen positieverbetering brengen. Echter de eerste wedstrijd tussen beide teams werd gewonnen door Amsterdam en dit waren de enige verliespunten voor VZOD/vd Boon. Er was dus iets recht te zetten voor de Kudelstaarters. Amsterdam is een team dat bestaat uit spelers/sters uit het hele land die in Amsterdam studeren. De samenstelling van dit team wil nog wel eens variëren, maar in hun sterkste opstelling, zoals in deze wedstrijd, is dit zeker een geduchte tegenstander met een aantal goede korfballers, waaronder oud VZOD speler Arie Verburg. Dit bleek al direct na het eerste fluitsignaal toen Amsterdam binnen 1 minuut de leiding nam. VZOD/vd Boon was wakker geschud en trok langzaam het initiatief naar zich toe. Dit resulteerde in de gelijkmaker via een mooi uitgespeelde doorloopbal van Donja Passies in de zesde minuut. Daarna was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd met twee om en om scorende ploegen, waarbij VZOD/vd Boon wel steeds op voorsprong kwam. Mooi om te zien waren de duels tussen Bart Verheul en Arie Verburg, ook de krachtmeting tussen Willem Mast en zijn directe tegenstander was van een hoog niveau, waarbij Willem regelmatig als winnaar naar voren kwam. Met een stand van 6-7 werd de rust bereikt.

Na de rust brak een sterke periode aan voor de blauw/zwarten uit Kudelstaart, via doelpunten van Donja Passies en Bart Verheul werd een 6-10 stand op het scorebord gezet. Ook Eline Reussink liet zien dat zij duidelijk sterker geworden is dit seizoen. Zoals eerder gezegd is Amsterdam een niet te onderschatten tegenstander die op basis van individuele kwaliteit in de vijftigste minuut toch in staat was om de aansluitingstreffer te scoren: 9-10. Gezien de omstandigheden, windstil weer met een temperatuur van ruim boven de 25 graden, zou de fysieke conditie in het laatste kwartier het verschil maken. En hier bleek VZOD/vd Boon duidelijke de winnaar. In het laatste kwart van de wedstrijd waren de bezoekers duidelijk de bovenliggende partij en werd er, onder andere via een mooi uitgespeelde vrije bal door Willem Mast, een ruime marge gecreëerd: 10-15. Dat Amsterdam daarna nog 3 maal scoorde en de eindstand op 13-15 bepaalde was alleen voor de statistieken, want spannend werd het niet meer. Inmiddels is bekend dat Arie Verburg gaat stoppen bij Amsterdam. Komt hij terug bij VZOD, en is hij daarmee de eerste “faler” die terugkeert op het “oude nest”? Zo werd het eerste seizoen van trainer Klaas Bosman succesvol afgesloten en wacht volgend jaar een nieuwe uitdaging in de derde klasse.