Een ontmoeting met Fiducia is om meerdere redenen bijzonder. Zo is de korfbalploeg uit Vleuten/De Meern niet alleen een geduchte tegenstander, de wedstrijd betekent ook het weerzien van een oude bekende, iemand die jarenlang veel voor onze club heeft betekend. Trainer Frits Visser stond meerdere seizoenen aan het roer bij VZOD/FIQAS, alvorens hij een nieuw avontuur aanging bij Fiducia. Na de komst van coach en kapitein Cor Loef zijn de Kudelstaartse korfballers er absoluut niet slechter op geworden; met een relatief nieuw team speelt VZOD/FIQAS zeer verdienstelijk in de tweede klasse, waardoor het topaffiche van afgelopen zaterdag veel kijkers trok in de Europahal in Vleuten/De Meern.Er stond veel op het spel vandaag. VZOD/FIQAS houdt momenteel Dijkvogels en Triaz achter zich op de ranglijst, en bij winst zou ook Fiducia worden gepasseerd. Zoals verwacht begonnen beide teams dus fel en gemotiveerd aan de wedstrijd. De openingstreffer werd gemaakt door Fiducia, waarna Hanna Viet (of Hanna ‘Vliet’ volgens de omroeper van Fiducia) de stand gelijk trok: 1-1. Fiducia scoorde gauw daarna de 2-1. Paul te Riele en Eric Spaargaren zetten met twee mooie afstandsschoten een 2-3 voorsprong op het scorebord. Die voorsprong was van korte duur aangezien Fiducia, dat zich niet gek liet maken, weer een duit in het zakje deed: 3-3. Alyssa te Riele zou met de 3-4 voorlopig de laatste treffer maken voor VZOD/FIQAS. Fiducia kwam steeds meer in haar spel en scoorde maar liefst vier keer achter elkaar, waarvan één vrije worp en één strafworp, waardoor VZOD/FIQAS tegen een achterstand van 7-4 aankeek. De uitploeg liet het hier uiteraard niet bij zitten. In het tweede gedeelte van de eerste helft vond VZOD/FIQAS, afwisselend met twee treffers van Fiducia, aansluiting met de tegenstander via Paul te Riele, Hanna Viet, Jessica Zijerveld, Eric Spaargaren en Wouter Vermeulen. Halverwege de wedstrijd stond het 10-9 in het voordeel van Fiducia.

In de tweede helft wist VZOD/FIQAS dankzij Alyssa te Riele (10-10) en Josine Verburg (11-11) tot twee keer toe gelijk te komen met Fiducia, maar vanaf dat moment belandden de korfballers uit Kudelstaart in een moeizame periode. Zoals trainer Cor Loef na de wedstrijd aangaf was het spel van Fiducia dynamischer dan dat van VZOD/FIQAS, hetgeen zich ook uitte op het scorebord. Pas na vier onafgebroken treffers van de thuisploeg begon VZOD/FIQAS weer aan te zetten. Paul te Riele, Jessica Zijerveld en Eric Spaargaren wisten alledrie met een afstandsschot te scoren: 15-14. Intussen werd Henkie Maat in de ploeg gebracht voor Wouter Vermeulen. Helaas zou VZOD/FIQAS gedurende de wedstrijd nog maar één keer tot scoren komen (Chiel van Leeuwen, afstandsschot). Het liep niet en Fiducia maakte daar handig gebruik van. Hoewel Vincent Algra en Dineke Westerhof in de laatste minuten nog hun opwachting maakten, kon een nederlaag niet worden voorkomen. Het werd 21-15.

Komend weekend speelt VZOD/FIQAS een thuisduel tegen het altijd lastige EKVA. De vorige ontmoeting eindigde in een 23-10 overwinning voor EKVA. We kunnen dus alle steun gebruiken. De wedstrijd vindt plaats in de Proosdijhal in Kudelstaart en begint zaterdag om 17:20.