Afgelopen zaterdag stond voor het vlaggenschip van VZOD/FIQAS de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer/coach Cor Loef op het programma. En direct een tegenstander van formaat: het vorig seizoen uit de eerste klasse gedegradeerde Korbatjo uit Oud-Beijerland. Het Kudelstaartse team was op vier plaatsen gewijzigd ten opzichte van de laatste wedstrijd van vorig seizoen. De nieuwe formatie bestaat uit Dineke de Boer – Westerhof, Jessica Zijerveld, Alyssa te Riele en Hanna Viet bij de dames. De geselecteerde heren zijn Eric Spaargaren, Bart Verheul en de gebroeders Hein en Chiel van Leeuwen. In verband met blessures startte Bart en Hein niet, op hun plaats speelde Wouter Vermeulen en Nils van Os.

In de beginfase was het vooral aftasten van beide kanten. VZOD/FIQAS verdedigd wat onwennig wat Korbatjo in de eerste minuten direct twee strafworpen opleverde. Beide kansen werden echter vakkundig om zeep geholpen door de bezoekers. Bij een 1-1 stand kreeg ook VZOD/FIQAS na 10 minuten kort na elkaar twee strafworpen toegekend. Het was de sterk spelende Chiel van Leeuwen die beide keren de korf wist te vinden: 3-1. De rest van de eerste helft waren de doelpunten schaars, ondanks de ideale korfbalomstandigheden. Bij VZOD/FIQAS was de rebound slecht verzorgd waardoor en van herhaald aanvallen nauwelijks sprake was. Korbatjo speelde een eenzijdig en doorzichtig spelletje, met alleen de heren in de aanval. Toch waren het bezoekers die soms even lieten zien echt wel te kunnen korfballen. In het verloop van de eerste helft trokken zij het initiatief langzaam naar zich toe en dit resulteerde in een 4-6 ruststand.

In het begin van de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld. Voor niet scherp genoeg verdedigen kreeg VZOD/FIQAS direct de rekening gepresenteerd: 4-7. Daarna kwam VZOD/FIQAS beter in de wedstrijd, combinaties lukten en kansen werden nu wel afgemaakt. Langzaam werd de achterstand ingelopen. Met nog tien minuten te spelen gaf het scorebord de stand 11-11 aan. Het publiek ging er een s goed voor zitten. Omdat Korbatjo met alleen de heren in de aanval bleef spelen en zij de kansen niet wisten af te maken kantelde de wedstrijd. VZOD/FIQAS nam het initiatief. De heren van beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar het waren de Kudelstaartse dames die in deze fase het verschil maakten. Via doelpunten van onder andere Alyssa te Riele, Jessica Zijerveld en Dineke de Boer – Westerhof bleven de punten in Kudelstaart. Eindstand 15-12. Een prima resultaat voor een team dat op zoveel plaatsen gewijzigd is. Hoofdcoach Cor Loef na afloop: “ Bij vlagen lieten we goed spel zien, vandaag was het genoeg voor een terechte overwinning”.

VZOD/FIQAS 2 wist een achterstand op Korbatjo 2 van drie doelpunten in de laatste vijf minuten om te buigen in een 11-11 gelijkspel.

Bekijk op de fotopagina ook de foto’s van het Bootcamp van de Senioren 1, 2 & 3 van vorige week zaterdag!

Bekijk de teampagina van VZOD/FIQAS 1 voor meer informatie.
Bekijk de teampagina van VZOD/FIQAS 2 voor meer informatie.