De uitwedstrijd tegen SDO leek op voorhand al beslist te zijn. De ploeg uit Hillegom bungelt namelijk steevast onderaan. Met slechts drie punten uit elf wedstrijden en een doelsaldo van -66, heeft SDO het moeilijk in de competitie. Een gefocust VZOD zou op papier dus moeten winnen, maar ook bij korfbal is de bal rond en kan de wedstrijd alle kanten op, zeker als er sprake is van onderschatting.

De eerste helft verliep aardig gelijk op. VZOD begon goed en wist het overwicht om te zetten in een 2-6 voorsprong. SDO zorgde vervolgens voor een gepaste reactie en bracht de stand terug naar 5-6. Na een peptalk van coach Frits Visser, floot de scheidsrechter in voor het begin van de tweede helft. Met hernieuwde motivatie vloog vrijwel elke bal erin, en ook verdedigend stond het als een huis. Onder leiding van Jessica Zijerveld, die goed was voor maar liefst zes doelpunten, werden de twee punten met een 9-21 overwinning mee naar huis genomen.

Volgende week om 15:30 speelt VZOD thuis tegen Paal Centraal, de nummer vijf van de competitie. Mocht er ook deze zaterdag gewonnen worden, schuift VZOD een plekje omhoog op de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd dus. We hopen op veel steun van het publiek, zeker nu het seizoen (met nog twee speelrondes te gaan) z’n einde nadert.