hannusVoor de laatste zaalwedstrijd van het zaalseizoen moest VZOD/ vdBoon afgelopen zaterdag aantreden tegen Madjoe in Rijnsburg. Voor VZOD 1 stond er niets meer op het spel. De wedstrijd die hier aan voorafging was des te interessanter. VZOD 2 moest winnen om zich te handhaven. Met een punt verschil werd in een spannende en bloedstollende wedstrijd van Madjoe 2 gewonnen en daarmee was het degradatiespook voor VZOD 2 definitief verjaagd. Blijdschap alom dus.

De wedstrijd van het vlaggenschip van VZOD/ vdBoon die daarop volgde zou net zo spannend blijken te worden. Ook al stond er niets meer op het spel, de Kudelstaartse brigade van coach Frits Visser wilde natuurlijk wel met een overwinning afsluiten. Met een gewijzigde opstelling werd na de nipte zege van VZOD 2 in een euforische sfeer aan de wedstrijd begonnen. Hannes Kok speelde voor de geschorste Nils van Os en Sharon Uffelie voor de geblesseerde Josine Verburg. Het eerste aanvalsvak met Bart Verheul, Dieneke Westerhof, Anne Verheul en Hannes Kok draaide van begin af aan goed mee in de score. Het tweede aanvalsvak met Willem Mast, Anika van Os, Sharon Uffelie en Wouter Vermeulen had daar meer moeite mee en kwam de eerste helft niet tot scoren. Dat was goed te zien in de scoreverloop van de eerste helft met als resultaat een achterstand van drie doelpunten in de rust (8-5). De familie Verheul uit het eerste aanvalsvak nam daarbij alle doelpunten aan VZOD zijde voor haar rekening, Bart tweemaal en Anne maar liefst driemaal.

De wedstrijd leek gespeeld, maar na rust begon gelukkig ook de tweede aanval haar aandeel op te eisen in de score. Daardoor werd het uiteindelijk nog heel spannend. Daar leek het in het begin echter nog niet op, aangezien het verschil in doelpunten door Madjoe eerst nog werd uitgebreid naar maar liefst 5 doelpunten. Het keerpunt kwam bij een 10-5 stand toen het tweede aanvalsvak voor het eerst in deze wedstrijd van zich liet spreken middels een doelpunt van Anika van Os, die daarmee de stand op 10-6 bracht.
 
Langzamerhand schoven de Kudelstaarters dichterbij. Met nog 8 minuten op de klok werden bij een 13-10 stand Eric Spaargaren en Jessica Zijerveld in het veld gebracht voor respectievelijk Hannes Kok en Sharon Uffelie. De 4 doelpunten aan VZOD zijde werden tot dan toe gescoord door Hannes Kok, Anika van Os en tweemaal Bart Verheul. De invalbeurten pakten goed uit. Nadat Anika van Os de marge op twee had gezet met haar halve afstandschot, was het invaller Eric Spaargaren die van afstand voor de aansluitende treffer zorgde, 13-12. Helaas kwamen de blauw-zwarten nog niet langszij, maar moesten zij eerst nog een tegentreffer incasseren, 14-12. Met nog twee minuten te spelen zorgde good old handyman Willem Mast van halve afstand weer voor de aansluiting, 14-13. Zou het nog gaan lukken? Het leek er wel even op toen in de laatste minuut VZOD/ vdBoon nog een strafworp kreeg toegekend na een overtreding op Anika van Os. In deze laatste en bloedstollende fase van de wedstrijd nam Wouter Vermeulen deze moeilijke opgave voor zijn rekening. Helaas was hij niet dermate koelbloedig om de wedstrijd tot een goed einde te brengen en miste jammer genoeg. Zo werd de eindstand bepaald op 14-13. Al met al toch een knappe tweede helft vond coach Frits Visser. Als je na zo’n achterstand toch zo terug weet te komen, getuigt dat van een grote veerkracht. De zaalcompetitie zit er hiermee op. Met het oog op de tweede helft van de veldcompetitie speelt VZOD/ vdBoon donderdag 15 maart thuis aan de Wim Kandreef haar eerst oefenwedstrijd tegen Vinken 1 om 20.30 uur.