Afgelopen zaterdag moest de hoofdmacht van VZOD/vd Boon aantreden tegen de koploper uit de poule, de Vinken uit Vinkeveen. De donderdag voor de wedstrijd werd het strijdplan doorgenomen en getraind. Zaterdag zou moeten blijken of het goed zou uitpakken.

De Vinken, koplopers in de zaalcompetitie, begonnen zoals gevreesd furieus aan de wedstrijd en VZOD werd in de eerste 20 minuten door de spelers uit Vinkeveen onder de voet gelopen. Binnen 5 seconden keek VZOD al tegen een achterstand aan die in een hoog tempo werd opgevoerd, af en toe een kleine speldenprik tegen de Vinken maar niet iets waar ze zich druk om maakten. Na een achterstand van 10-2 werd er in de laatste minuten van de eerste helft een paar maal doelgetroffen door de blauw -zwarten en zo werd er een ruststand van 11-5 bereikt.

Na de rust een ander VZOD/vd Boon in het veld, een team wat ging doen wat donderdag was afgesproken en getraind. De Vinken werden door de VZOD-ers onder druk gezet en langzaam maar zeker werd de achterstand verkleind door treffers van Donja Passies, Willem Mast en Eric Spaargaren en kwam men terug tot 11-8.

De verdediging hield zeker 10 minuten stand, maar helaas voor Klaas Bosman’s  formatie kon de aansluitingstreffer niet gemaakt worden. Als je dan nog eens de pech hebt dat de scheidsrechter in die kritieke fase, waar de Vinken achter VZOD aanliepen, 2 strafworpen aan de Vinken cadeau deed, loop je voor je het in de gaten hebt weer 5 punten achter. Die klap kwam VZOD niet meer te boven en de resterende tijd van de 2de helft was weer voor de Vinken, die de eindstand naar 16-9 schoten.

De afspraken en goede bedoelingen ten spijt werd VZOD/vd Boon de eerste 20 minuten volledig onder de voet gelopen. Coach Bosman; “We hadden geen antwoord op het stormkorfbal van de Vinken. We speelden ze ook behoorlijk in de kaart door knullig balverlies en wanhoopspogingen.” Over de tweede helft kon hij veel meer tevreden zijn. “Overtuigend uitgevoerde aanvallen en zonder angst verdedigen. Jammer dat de 11-9 er maar niet kwam in een fase waarin juist De Vinken achter de feiten aan liep. Dit opgeteld bij het getolereerde fysieke spel waar we steeds weer aan het kortste eind moesten trekken maakte het kansloos om er nog een acceptabele stand of wedstrijd van te maken” sprak een teleurgestelde coach na de wedstrijd. Ook het 2e kon geen potten breken in Vinkeveen en moest genoegen nemen met een 22-9 verlies.