Anne Alderden en Iris Wessels overleggen tactiek met scheidsrechter Sip.

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de wedstrijd tegen KIOS uit Nieuw-Vennep stond op het programma. Een wedstrijd die eerder dit seizoen op een  afstraffing voor VZOD v/d Boon kwam te staan. Niemand zat daar weer op te wachten en met een andere mentaliteit kwam VZOD uit de startblokken. Met Lianda van der Schilden, Anne Verheul en Eric Spaargaren uit het tweede werd aan de wedstrijd begonnen, nadat een volle Proosdijhal was voorgesteld aan de pupillen van de week; Anne Alderden en Iris Wessels.  VZOD v/d Boon, behoorlijk gehandicapt vanwege de vele blessures  die dit seizoen de vereniging  parten spelen, is in ieder geval niet van de sportieve sportmat geveegd. Wel was het KIOS die met de punten weer richting Nieuw-Vennep konden vertrekken na het einde van de wedstrijd. VZOD v/d Boon kon terug kijken op een goede wedstrijd, zeker als men kijkt naar hoe, wat  en waar een iedereen weer moet spelen.

Was het uit bij KIOS nog zo dat na 10 minuten de wedstrijd al was gespeeld, vandaag was dat gelukkig anders, want na 10 minuten spelen stond er een stand van 2-2 op het scorebord. VZOD, aanvallend niet de mindere van KIOS, ging wel minder zuiver met de kansen om en moest lijdzaam toezien hoe de gasten dat beter onder controle hadden en zo een voorsprong konden uitbouwen. Met de rust werd een stand van 5-8 bereikt.

Na rust was het KIOS die anders aan de tweede helft begon want men liep uit naar een voorsprong van 6-12 en dus was het wel duidelijk dat VZOD v/d Boon het ook vandaag weer niet zou gaan klaarspelen tegen KIOS. Het positieve van deze zaterdagmiddag was dat VZOD erin bleef geloven en door bleef gaan met korfballen en ze de verdere wedstrijd qua scoren met KIOS op kon gaan, zodat er een eindstand van 12-17 op het bord kwam te staan. Trainer/coach Klaas Bosman sprak over een wedstrijd van wederom gemiste kansen; “ We creëren genoeg, maar er gaan er te weinig in. Positief was ook de invalbeurt van Anika en Nils van Os. Als je ziet dat we met zoveel geblesseerden en in andere opstellingen toch nog zo een wedstrijd kunnen neerzetten stemt me dat wel tevreden.” Doelpuntenmakers voor VZOD v/d Boon; Donja Passies 5x, Bart Verheul 4x, Maurice Klop, Lianda van der Schilden en Eric Spaargaren ieder 1x.