Donja Passies schiet VZOD naar gelijkspel

Het nieuwe seizoen is voor VZOD/vd Boon afgelopen zaterdag officieel begonnen. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen het altijd lastige KIOS uit Nieuw-Vennep. Toch begon de ploeg van trainer/coach Klaas Bosman met frisse moed aan de eerste competitiewedstrijd. Met de wedstrijden van afgelopen seizoen nog in het achterhoofd, waar VZOD/vd Boon moedeloos ten onder ging, werd deze wedstrijd gezien als een revanche op het vorige seizoen.

De eerste paar minuten was het zoeken naar het eerste doelpunt  maar die bleef uit. De kansen waren er maar helaas werden ze niet benut waardoor het eerste doelpunt pas na een kleine tien minuten viel. Dit was het startschot voor een reeks aan doelpunten wat in het nadeel was voor VZOD. Na een kwartier spelen keken de Kudelstaarters tegen een achterstand aan. Dit was het toonbeeld van de eerste helft. VZOD dat achter de feiten aanloopt en KIOS dat het spel mag bepalen. Met nog tien minuten in de eerste helft was het nog steeds KIOS dat het spel dicteerde bij een stand van 2-6. En VZOD wist dat dit niet verder mocht uitlopen. Bij rust mocht VZOD/vd Boon blij zijn dat de achterstand niet te groot was; 5-9. In de rust werden de dames en heren door Klaas Bosman wakker geschud en moesten ze een heel ander VZOD laten zien om de achterstand weg te werken. “In de rust waren we het er over eens dat we ons veel te bescheiden opstelden, dat er persoonlijk én collectief op alle fronten winst viel te behalen.”, aldus Klaas Bosman. Met deze instelling begonnen de ‘blauwzwarten’ aan de tweede helft.  (klik hier voor de foto’s van D2, het Team van de Week)

Het eerste gedeelte van de tweede helft was het toonbeeld echter niet veel anders. Maar naar gelang de wedstrijd vorderde kreeg VZOD/vd Boon steeds meer grip op de wedstrijd. En wist het de kansen ook steeds beter te benutten. Zo kreeg het na tien minuten een doelpuntenreeks van drie doelpunten op rij. Drie vrije afstandschoten van Bart Verheul en Eric Spaargaren. Hierdoor slonk de marge van zes naar drie doelpunten en kwam VZOD weer helemaal terug in de wedstrijd. Het laatste kwartier van de wedstrijd was alles behalve saai. Het scorebord gaf 10-13 aan. VZOD ging in de aanval en kreeg de doelpunten waar ze op wachtten. Een goed spelende Donja Passies had een hoofdrol in deze eindstrijd van de wedstrijd. Met vier doelpunten was zij meer dan belangrijk voor de eindstand. Met een fraaie doorloopbal en een mooi afstandschot besliste zij de eindstand op 15-15.

Een verdiend gelijkspel met een goed VZOD/vd Boon betekent een goede start voor dit seizoen. “Het siert het team dat het met deze instelling bleef werken. Het getuigt van karakter dat VZOD zelfs een 6-12 tussenstand wist weg te poetsen. In het laatste kwartier kwam het initiatief eindelijk in VZOD-handen en kon KIOS nauwelijks nog een vuist maken. De combinaties gingen steeds beter vlotten en defensief zat er ineens een slot op. Een fantastische collectieve prestatie dat er in de laatste minuut nog een verdiend gelijkspel werd bewerkstelligd.”, aldus Klaas Bosman. Aankomende zaterdag gaat VZOD/vd Boon op bezoek bij GKV uit Den Haag. De wedstrijd start om 15:30. Daarvoor speelt het tweede team van VZOD, wat de eerste wedstrijd met 7-11 verloor, tegen het tweede van GKV.