sen1-130928-09Afgelopen zaterdag werd de korfbalwedstrijd tussen VZOD en SDO gespeeld. Beide ploegen stonden nog puntloos onderaan, dus vandaag ging het om de rode lantaarn. VZOD is het aan zijn stand verplicht om van deze onderste regionen afstand te doen en begon dan ook furieus: een prima doorloopbal van Jessica Zijerveld zette de Kudelstaarters voorsprong. Vijf minuten later volgde de gelijkmaker: 1-1. Deze stand bleef een tijdlang op het scorebord staan en ondertussen miste VZOD ook nog een strafworp. De uitstekend spelende Nils van Os beloonde zichzelf met een afstandsschot terwijl hij kort daarna een strafworp meekreeg die Donja Passies verzilverde: 3-1. Vervolgens miste VZOD opnieuw een strafworp waarna Eric Spaargaren kort voor rust wel doel trof: 4-1. Net voor het rustsignaal scoorde SDO nog eenmaal en zodoende werd de ruststand bepaald op 4-2.

Gezien de prima weersomstandigheden viel het aantal doelpunten erg tegen, maar dit zou na de rust ruimschoots goedgemaakt worden. Onmiddellijk na de rust kreeg SDO een onterecht verkregen strafworp mee die geen doel trof. Passies scoorde daarop van afstand en bracht het team van trainer/coach Frits Visser op een 5-2 voorsprong. SDO legde de Kudelstaartse korfballers echter weer het vuur aan de schenen door tweemaal te scoren: 5-4. Gelukkig was het Spaargaren die toen de belangrijke marge van twee treffers weer realiseerde: 6-4. Dit was het sein voor VZOD om de remmen los te gooien en door doelpunten van Passies (tweemaal) en Josine Verburg uit te lopen naar 9-4. De mooiste treffer vanmiddag was na er één na samenspel tussen Bart Verheul en Spaargaren, die na een overnamesituatie de trekker mocht overhalen: 10-4. Twee goals van wederom Passies zorgde voor een comfortabele 12-4 stand. De talentvolle Alyssa te Riele kwam toen de niet geheel fitte Zijerveld vervangen en zij wist bij haar debuut bijna tot scoren te komen.

In de slotfase liet VZOD de teugels iets vieren en dat gaf SDO de kans om de stand iets draaglijker te maken: 12-6. Martijn Vervark tekende deze middag van afstand voor de laatste treffer en zo lieten de Kudelstaartse korfballers SDO kansloos naar huis terugkeren, eindstand 13-6. Een terechte overwinning met als gevolg een sprongetje op de ranglijst. Volgende week speelt VZOD een uitwedstrijd tegen Paal Centraal in Delft om 15.30 uur. Met het getankte vertrouwen is het voor VZOD absoluut mogelijk om hier een goed resultaat te behalen.