willem-actieNa een moeilijk begin van het seizoen stond VZOD/vd Boon na de eerste helft van de competitie, met twee punten stijf onderaan en leek degradatie naar de vierde klasse onvermijdelijk. Onder leiding van trainer/coach Frits Visser werden de laatste weken echter regelmatig punten gehaald en werd twee weken geleden door de overwinning op NIO de rode lantaarn overgedragen aan DKV. Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd tegen het Mijdrechtse Atlantis op het programma. Om degradatie definitief te ontlopen, en daarbij niet afhankelijk te zijn van puntenverlies van DKV, moest er gewonnen worden.

VZOD begon enigszins gespannen aan de wedstrijd, en was de eerste 10 minuten niet bij de les. Enkele opgelegde kansen werden gemist en de verdediging was niet scherp genoeg. Als gevolg hiervan stond er na 7 minuten een 2-0 stand op het scorebord.  Het was de deze wedstrijd afscheid nemende Willem Mast die zijn team via een afstandschot de weg wees. Kort daarna trok Anika van Os na een mooie actie de stand gelijk. Dit seizoen heeft Josine Verburg een snelle ontwikkeling doorgemaakt, wat tot uitdrukking komt in de door haar genomen vrije ballen. Deze weet zij vaak om te zetten in een doelpunt, zo ook nu: 3-4. Wouter Vermeulen had de eerste helft moeite zijn sterke directe tegenstander het scoren te beletten, een goed afstandschot bracht na 22 minuten de partijen weer in evenwicht. Inmiddels was bij de begeleiding van VZOD bekend dat DKV op een 4-0 voorsprong was gekomen tegen het alleen voor de eer spelende Madjoe. VZOD moest het dus zelf doen. Langzaam maar zeker kwam VZOD beter in de wedstrijd, er werden meer persoonlijke duels gewonnen, en de rebound werd beter verzorgd waardoor herhaald schieten mogelijk werd. Het was de sterk spelende Donja Passies die met 2 afstandschoten VZOD op voorsprong bracht. Direct na de vakwissel was het aanvoerder Bart Verheul die na een goede combinatie met Nils van Os de marge op 3 bracht in Kudelstaarts voordeel. In de laatste minuten voor de rust bracht Atlantis de spanning met twee doelpunten volledig terug, ruststand: 5-6.

De rust had de Kudelstaartse formatie goed gedaan, er werd agressief gespeeld en scherp verdedigd. Anne Verheul wist door regelmatige onderscheppingen de aanval van Atantis te ontregelen, dit gaf de blauw-zwarte aanval meer gelegenheid om tot scoren te komen. Met name de VZOD dames waren hun tegenstandster in de tweede helft duidelijk de baas, Josine Verburg, Anika van Os en Donja Passies wisten de korft te vinden en VZOD op een comfortabele 5-10 voorsprong te brengen. Daarna scoorden beide ploegen nog twee keer waardoor het scorebord 6 minuten voor tijd een 7-12 stand liet zien. VZOD dacht de buit binnen te hebben liet de teugels iets vieren. Het gevolg hiervan was dat Atlantis, na enkele wissels, drie keer op rij scoorde en de spanning weer enigszins terugbracht: 10-12. VZOD verdedigde de voorsprong echter met zoveel inzet dat meerdere spelers krampverschijnselen kregen. Uiteindelijk kreeg Willem Mast pas in de laatste minuut zijn publiekswissel.

Na het laatste fluitsignaal uiteraard tevreden gezichten bij de Kudelstaarters omdat zij degradatie op eigen kracht hadden weten te voorkomen. Opvallend daarbij is, nogmaals gezegd, het sterkere spel van de VZOD dames, van de 12 Kudelstaartse doelpunten kwamen er 10 voor rekening van het ‘zwakke geslacht’. Wat nu volgt is een welverdiende vakantie waarna de selectie, volgend jaar weer onder leiding van Frits Visser, weer in de derde klasse zal aantreden. De jeugd was al klaar met het seizoen, de laatste uitslagen van de senioren en junioren: Atlantis 1-VZOD 1 10-12, Atlantis 2-VZOD 2 12-14, TOP 6-VZOD 3 7-8, VZOD A1-ZKV A1 8-14