Hanna-smallAfgelopen zaterdag gingen de korfballers van VZOD op bezoek bij de koploper in de derde klasse K, het Rotterdamse Trekvogels. Op voorhand geen gemakkelijke wedstrijd, zeker gezien het aantal Kudelstaartse blessures: Bart, Verheul, Martijn Vervark en Jessica Zijerveld. V oor hen speelden, Eric Spaargaren, Frank vd Berg en Hanna Viet.

Na de nipte en volkomen onnodige nederlaag vorige week thuis tegen KC Dordrecht (8-9), moest er uit een ander vaatje getapt worden om niet tegen een forse nederlaag op te lopen. En dat deed VZOD. Trainer/coach Frits Visser heeft afgelopen week tijdens de trainingen blijkbaar de juiste snaar geraakt, want de bezoekers begonnen zeer geconcentreerd en gedreven aan de wedstrijd. Zowel verdedigend als aanvallend waren de Kudelstaarters in de beginfase van de wedstrijd de bovenliggende partij. Na drie minuten kregen de blauw-zwarten een vrije bal die door de in goede vorm stekende  Josine Verburg werd benut: 0-1. Daarna kwam de thuisploeg in een, overigens sfeerloze, sporthal op gelijke hoogte. Er ontspon zich een echte korfbalwedstrijd waarbij er op het scherpst van de snede gestreden werd. Er werd om en om gescoord en halverwege de eerste helft stond er een 5-5 stand op het score bord. Dit was op dat moment een juiste weergave van de krachtsverhoudingen. Waar de bezoekers resultaat haalden door veel inzet, ging de ervaren koploper iets slimmer met de krachten en vooral de scheidrechter om. Dit had tot gevolg dat Trekvogels in de eerste helft 4 strafworpen kreeg die allemaal benut werden. Ondanks deze soms wel wat gemakkelijk gegeven strafworpen bleef VZOD er in geloven en toonde veerkracht door van een 8-5 achterstand 7 minuten voor de rust via doelpunten van wederom Josine Verburg en Dineke Westerhof de ruststand te bepalen op 8-7.

Na de rust gaf de wedstrijd eenzelfde spelbeeld te zien, een felle, maar sportieve wedstrijd waarbij de koploper wel steeds aan de goede kant van de score bleef en met de bezoekers gedurende de hele tweede helft in de achtervolging. Het meeste gevaar kwam wederom van de Kudelstaartse dames, (zij waren deze wedstrijd goed voor 8 van de 10 gescoorde doelpunten). Na 15 minuten in de tweede helft verkleinde Donja Passies via een afstandsschot, na een mooie combinatie met Dineke Westerhof, de achterstand weer tot 1 punt: 10-9. De thuisploeg was er niet gerust op en maakte een nerveuse indruk. Jammer dat de Kudelstaartse korfballers via Donja Passies een strafworp, en de mogelijke gelijkmaker mistten. VZOD moest echter tegen het einde van de wedstrijd de tol betalen voor de getoonde inzet en naar mate de wedstrijd vorderde vloeiden de krachten weg. Langzaam liep de koploper uit naar 12-9, waarna Eric Spaargaren via een afstandsschot, 9 minuten voor tijd, zorgde voor het laatste wapenfeit van VZOD:  12-10.

Coach Visser wisselde Tim Alewijnse voor Frank vd Berg en even later Barry van Limpt voor Nils van Os. Zij konden het tij niet meer keren. De geroutineerde koploper scoorde nog 4 keer in de laatste minuten zodat een enigszins geflatteerde 16-10 eindstand op het scorebord stond. VZOD heeft gestreden voor wat het waard was en met name de invallers verdienen zeker een compliment. Als echter bij de wedstrijd in de eigen Proosdijhal VZOD eindelijk verlost is van de blessures en met name de ervaren Bart Verheul en Martijn Vervark weer van de partij zijn, is het zeker mogelijk tegen deze ploeg de punten in Kudelstaart te houden.