De korfballers uit Kudelstaart speelden afgelopen weekend tegen Oranje Nassau, dat dit seizoen met nul punten steevast onderaan de tweede klasse staat. VZOD/FIQAS kan bij een overwinning stijgen naar de vijfde plaats en daarmee ADOS, Woudenberg en Oranje Nassau voorlopig achter zich laten, waarmee een goede stap richting lijfsbehoud wordt gezet. Men moest echter waken voor onderschatting tegen deze hekkensluiter, want een kat in het nauw maakt rare sprongen.

De wedstrijd, die zich met een heerlijk zonnetje voor eigen publiek afspeelde, begon matig. Beide teams leken in de beginfase niet in staat om het initiatief te nemen, waardoor het qua scoreverloop ook aardig gelijk opging: 3-3. Hoewel de dames van Oranje Nassau ongeveer even groot waren als onze langste heren, was VZOD/FIQAS oppermachtig onder de paal en dat resulteerde dan ook in een kleine voorsprong van 5-3. Net nadat de thuisploeg lekker in de wedstrijd begon te komen zorgde een gefrustreerde heer van de tegenpartij voor een opmerkelijk (en bijna hilarisch) moment door zijn vak over te steken en de scheidsrechter verbaal aan te vallen. Niemand leek te begrijpen waarom hij dat deed, en de scheidsrechter evenmin, die hem kort daarna trakteerde op een gele prent. Na een solide eerste helft met een ruststand van 8-4 begon VZOD/FIQAS vol goede moed aan het tweede bedrijf.  Hoewel het begin wederom sloridig was, zagen de Kudelstaartse aanvallen er na tien minuten steeds verzorgder uit en dat weerspiegelde zich, mede dankzij een falende Oranje Nassau, ook op het scorebord: 14-6. De thuisploeg speelde de wedstrijd volwassen uit en pakt daarmee zijn achtste punt van dit seizoen door Oranje Nassau met 20-11 te verslaan.

VZOD/FIQAS speelt komend weekend om 15:30 uit tegen Woudenberg in misschien wel de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Woudenberg staat namelijk voorlaatste met vier punten, en aangezien alleen de laatste twee teams van de competitie degraderen, zou een overwinning betekenen dat VZOD/FIQAS naar alle waarschijnlijkheid in de tweede klasse mag blijven korfballen.