VZOD/FIQAS begon door de overwinningen van het derde en tweede seniorenteam vòòr hen, geïnspireerd aan de wedstrijd. Een bijzondere wedstrijd: behalve dat het de laatste wedstrijd van dit seizoen is, staat er ook promotie op het spel. En wordt er afscheid genomen van een tweetal spelers, waaronder Eric Spaargaren die maar liefst 19 jaar in het vlaggenschip van VZOD gespeeld heeft.

Een vliegende start: de eerste aanval levert een strafworp op die Josine Verburg direct benut. De tegenaanval van Viking zet daar direct een doelpunt tegenover en zo is het binnen 1 minuut 1-1. In de eerste helft laat VZOD attractief korfbal zien en weet het weg te lopen van Viking, de koploper in deze poule door doelpunten van Joella Heil, Vincent Algra, Eric Spaargaren, Ruben Maat, Thomas van der Zwaard en wederom Verburg. Maar niet voldoende om zeker te kunnen zijn van de winst, Viking weet steeds aan te haken en geeft niet op.teams gaan de kleedkamers in met een ruststand van 13-9.

De warme omstandigheden eisen hun tol en in de tweede helft zien we de energie dalen bij beide teams. Tessa Kunst weet halverwege nog te scoren, maar het spel is minder sprankelend en wordt hier en daar zelfs slordig. Viking komt terug tot 14-13, nu komt het aan op karakter bij de Kudelstaarters. Na de publiekswissel van Eric Spaargaren en Tessa Kunst, weten Algra en Van der Zwaard In de slotminuten de voorsprong te vergroten naar 16-14 waarmee de overwinning beklonken is. Door overwinning van de directe concurrenten in de poule eindigt VZOD/FIQAS daarmee op een vijfde plaats in de poule en komt zo net te kort voor promotie naar de eerste klasse.