VZOD/FIQAS nam het afgelopen weekend op tegen Gemini, dat met nul punten hekkensluiter is in de competitie. Op papier leek het dus een eenvoudige wedstrijd te gaan worden, maar de ploeg van Gert Krook moest desalniettemin waken voor onderschatting. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen, dus was het zaak voor de thuisclub om geconcentreerd en fel van start te gaan.

De wedstrijd begon veelbelovend. Al snel stond VZOD/FIQAS op een comfortabele 5-0 voorsprong tegen de korfballers uit Gouda. De score liep in de eerste helft aardig op, zonder tegenstand van Gemini, dat slechts drie keer trefzeker zou zijn in de eerste dertig minuten van de wedstrijd. Bij de blauwzwarten bleef het niet bij die vijf doelpunten; sterker nog, VZOD/FIQAS vond maar liefst zestien maal de korf in het eerste bedrijf, waardoor de spelers met een 16-3 ruststand de kleedkamers in gingen. Helaas viel de concentratie weg in de tweede helft, waardoor Gemini steeds meer aan korfballen toe kwam. Tien minuten in de tweede helft had de uitploeg er drie gemaakt en VZOD/FIQAS slechts één: 17-6. Uiteindelijk kwam de club uit Kudelstaart wat meer op stoom, maar het niveau van de eerste helft werd niet meer gehaald. Beide ploegen wisten in de tweede helft zes keer de korf te vinden. Al om al bleven de punten na een uitstekende eerste helft dik verdiend in Kudelstaart, met als gevolg dat VZOD/FIQAS naar de derde plek steeg op de ranglijst in de derde klasse.

Komend weekend speelt VZOD/FIQAS uit tegen Paal Centraal, de nummer twee op de ranglijst. Helaas mogen er vanwege de coronamaatregelen geen supporters mee naar Delft.