Onder ideale weersomstandigheden speelde VZOD/FIQAS afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Furore uit Assendelft. Ondanks de vele activiteiten in Aalsmeer en Kudelstaart wisten veel supporters de weg te vinden naar de Wim Kandreef om hun team aan te moedigen.

VZOD/FIQAS begon met slordig spel aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan.  Na zo’n 10 minuten wist men elkaar beter te vinden en werd er gescoord door Vincent Algra en Arian Maat. Eric Spaargaren zet vervolgens VZOD op voorsprong, maar even later beantwoordt Furore dit met de gelijkmaker en maakt direct daarna de 3-4. Tessa Kunst zorgt dat VZOD weer langszij komt, maar toch weet Furore uit te lopen naar een ruststand van 4-6.

In de tweede helft kan VZOD niet overtuigen en loopt men achter de feiten aan. Men weet de gecreëerde kansen niet af te maken, waardoor Furore de kans krijgt de voorsprong uit te bouwen. In een slotoffensief wordt de achterstand verkleind maar deze bleek te laat ingezet. De punten gaan naar Furore met een eindstand van 13-15. Doelpuntenmakers in de tweede helft zijn Josine Verburg, Joelle Heil, Algra en Maat.

Volgende week, 20 mei beslissen VZOD/FIQAS en Fortissimo in een onderling duel wie in de middenmoot blijft en daarmee de kans op handhaving vergroot. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 15.30 uur in IJsselstein.
Bij de foto: Joelle Heil scoort voor VZOD