Afgelopen zaterdag stond er aan het begin van het seizoen direct al een topper op het programma. Het met 4 punten op de eerste plaats staande Oosterkwartier kwam op bezoek aan de Wim Kandreef. VZOD/FIQAS stond voorafgaand dit duel met drie punten op de tweede plaats. De thuisploeg had een voorbeeldige start. Er werd geconcentreerd en fel gespeeld. VZOD/FIQAS had het betere van het spel en het was dan ook meer dan verdiend dat het na 5 minuten op voorsprong kwam door een slim balletje onder de korf. Langzaam kwam Oosterkwartier beter in het spel en ontstond een echte wedstrijd. De blauw-zwarten bleven wel aan de goede kant van de score en namen na 20 minuten een 7-3 voorsprong door twee doelpunten van de goed spelende Tessa Kunst. De bezoekers uit Haarlem  waren in de eerste helft onzuiver in de afronding en daardoor gaf het scorebord een 9-5 stand aan bij de rust.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Wat Oosterkwartier gedronken had in de rust blijft onduidelijk, maar de scherpte in de afronding was er nu wel. En langzaam kropen de bezoekers dichterbij. En de concentratie was bij VZOD/FIQAS in de kleedkamer achtergebleven. Het publiek zag de wedstrijd kantelen. Na 12 minuten in de tweede helft was het dan ook gelijk,  10-10. Coach Gert Krook probeerde door een aantal wissels het tij te keren, maar tevergeefs. Oosterkwartier drukte door en kwam zelfs op 11-14. Bij de thuisploeg werd vaak de, van Korfbal League club KZ, teruggekeerde Josine Verburg gezocht. Waardoor het spel te eenzijdig werd. Uit frustratie werd er met name door Eric Spaargaren en Thomas van der Zwaard te veel theater gemaakt en te weinig geconcentreerd gekorfbald. De 13-15 eindstand was, over de hele wedstrijd gezien een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.