Afgelopen zaterdag reisde de selectie van VZOD/FIQAS af naar Heerhugowaard om wedstrijden te spelen tegen het geel-blauwe Apollo. VZOD/FIQAS 2, onder leiding van Richard Janssen, was eerst aan de beurt. Na een achterstand in de eerste helft, wisten zij deze in de tweede helft om te zetten in een spannende wedstrijd. Helaas werd deze nipt verloren met 12-9. Hierna was het de beurt aan VZOD/FIQAS 1 om een winst te behalen in Heerhugowaard. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden, waarbij een eventuele plek tot promotie op het spel stond.

De wedstrijd begon met een vliegende start voor Apollo, die direct de score opende met een snelle goal, waarna Ruben Maat namens VZOD/FIQAS reageerde met de gelijkmaker, 1-1. Beide teams speelden gedreven en verdedigden sterk, wat resulteerde in veel ongelukkige ballen aan beide kanten. Desondanks wist VZOD/FIQAS een voorsprong van 1-2 te nemen dankzij een doelpunt van schutter Arian Maat. Echter, Apollo gaf niet op en wist de stand om te buigen naar 2-2. Tessa Kunst en Josine Verburg brachten VZOD/FIQAS weer op gelijke hoogte met twee fraaie afstandsschoten, waardoor ze op een voorsprong van 2-4 kwamen. Apollo vocht terug en bracht de stand weer in evenwicht met een 4-4 gelijkmaker. Ruben Maat dacht hier anders over en scoorde de 4-5, waarmee VZOD/FIQAS opnieuw de leiding nam. Helaas wist Apollo in de laatste minuten voor rust nog twee doelpunten te maken, waardoor de ruststand op 6-5 kwam te staan in het voordeel van Apollo.

Na de rust, waarin VZOD/FIQAS positief werd toegesproken door trainer/coach Joe Rijpkema, schoot Jessica Verheul, die vanmiddag haar laatste wedstrijd voor het vlaggenschip speelde, uit de startblokken en opende de tweede helft met een rake doorloopbal om de stand gelijk te trekken. Echter was de thuisclub hier niet van geschrokken en gaf meteen antwoord terug: 7-6. Kort daarop scoorde Verburg op korte afstand, wat ervoor zorgde dat de Kudelstaarters weer op gelijke hoogte kwamen met Apollo. Na een periode zonder doelpunten viel uiteindelijk de tegengoal, waardoor Apollo opnieuw op voorsprong kwam met 8-7. Arian Maat liet zich echter niet kennen en maakte al snel de gelijkmaker met een afstandsschot. Apollo slaagde erin om nog een tegendoelpunt te maken met hun lange dames onder de paal, waardoor de stand op 9-8 kwam te staan in het voordeel van Apollo. Op dat moment was bij VZOD/FIQAS het signaal om een tandje bij te zetten, en ze begonnen aan een indrukwekkende reeks doelpunten. In totaal scoorden Verburg, Joelle Heil, Vincent Algra en Kunst zes doelpunten, waardoor de stand op 9-14 kwam te staan. Dit betekende dat VZOD/FIQAS het onderlinge resultaat in hun voordeel had bepaald, aangezien ze de thuiswedstrijd tegen Apollo met een verschil van drie doelpunten hadden verloren. Apollo probeerde nog gelijk te komen en met een verschil van drie doelpunten te eindigen. Dit resulteerde in een doelpunt vanuit Apollo wat de stand op 10-14 bracht. Echter, de klok tikte weg en de scheidsrechter floot af met een eindstand van 10-14 in het voordeel van VZOD/FIQAS. Deze overwinning plaatst VZOD/FIQAS nu op de vierde plaats in het klassement. Eindigen op de 4e plek in de 2e klasse op het veld, betekent een promotie naar de 1e klasse. Is het dan toch nog mogelijk?

Aanstaande zaterdag speelt VZOD haar laatste wedstrijd op eigen terrein tegen de kampioen Viking. Bij winst betekent dit promotie naar de 1e klasse. De spelers van VZOD/FIQAS kunnen jullie support dan ook hard gebruiken, dus wees welkom langs de lijn!