Gezien de stand op de ranglijst was het voor het tweede team van VZOD/Fiqas zeer welkom om afgelopen zaterdag tegen rode lantaarndrager Viking een goed resultaat te halen. Trainer/coach Richard Jansen had zijn team optimaal voorbereid om de klus te klaren. Viking wilde daarentegen deze strohalm pakken om degradatie af te wenden.

Er lag dus voor beide teams wel wat spanning op deze wedstrijd waarin Viking via een vrije bal als eerste de korf vond. Een minuut later was het Barry van Limpt die koel een strafworp benutte voor de Kudelstaarters: 1-1. In de daaropvolgende aanval bracht Viking zichzelf echter weer aan de leiding. Deze stand bleef enige tijd zo gehandhaafd en werd zelfs uitgebreid naar 3-1. VZOD/Fiqas 2 streed voor elke meter en vlak voor rust werd dit beloond met een doorloopbal van Ivana van Limpt die daarmee de spanning weer terugbracht. Dit was tevens de ruststand en voor trainer/coach Richard Jansen de gelegenheid om zijn team nader te instrueren.

Zijn peptalk had succes en het was Caroline van Oostveen die VZOD/Fiqas 2 na rust naast Viking bracht: 3-3. Helaas duurde dit niet lang want Viking scoorde van afstand tegen en ging zodoende opnieuw aan de leiding. De gelijkmaker hing echter in de lucht en het was Lisa Dol die de Kudelstaarters opnieuw langszij bracht: 4-4. VZOD/Fiqas 2 had in deze fase het beste van het spel en een minuut later was het Barry van Limpt die het team van trainer/coach Richard Jansen voor het eerst op voorsprong zette: 4-5. Dezelfde Van Limpt knalde van ver ook de 4-6 binnen, helaas onmiddellijk gevolgd door 5-6. Er was nog een kwartier te spelen dus was de buit nog lang niet binnen. VZOD/Fiqas 2 moest op zijn qui vive blijven en fouten minimaliseren. Jeffrey Kunst bracht wat meer lucht en schoot de 5-7 binnen. Viking gaf zich echter niet gewonnen en scoorde de aansluitingstreffer met nog ruim tien minuten op de klok: 6-7.  VZOD/Fiqas 2 verdedigde de voorsprong echter met verve en wist deze stand uiteindelijk over de streep te trekken. Een verdiende overwinning zodat nu de aansluiting naar boven weer is gevonden. Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd aan de Wim Kandreef tegen koploper SDO om 14.00 uur.