De VZOD/Olij Rozen E1 mocht afgelopen zaterdag voor het in de nieuwe shirts van sponsor Olij Rozen International BV spelen tegen ‘buurvereniging’ KIOS uit Nieuw-Vennep. Het zou een wedstrijd vol spektakel worden, met veel doelpunten en zelfs een buzzer beater!

De eerste helft gaat van start met Imme, Yara, Amy en Ewout. Mascotte Hammie was weer aan de paal geknoopt met een mooi VZOD-sjaaltje. Yara begint als heer en krijgt gelijk haar kansen. Ewout weet een aantal ballen te onderscheppen waardoor KIOS hun aanval niet kan opzetten. Een goede pass op Yara die gelijk haar kans benut door de 0-1 te scoren! Na een aantal aanvallen van beide ploegen scoort Yara ook de 0-2 voor VZOD. KIOS neemt gelijk revanche en scoort de 1-2.

De tweede 10 minuten gaan van start en Ewout, Imme en Amy nemen even plaats op de bank, goed gespeeld dames en heer! Isabelle scoort na ongeveer 5 minuten gespeeld te hebben de 1-3! Na een aantal goede verdedigende acties aan de kant van VZOD scoorde Laura de 1-4. In de daarop volgende fase verdedigd VZOD slim en loert op de counter. Hier uit scoorde Cedric de 1-5 voor VZOD!

De derde 10 minuten gaan van start en Laura, Cedric en Isabella nemen even plaats op de bank, goed gespeeld! Hammie is inmiddels ook aan de andere paal gehangen. VZOD begint aanvallend, toch weet KIOS als eerste de scoren 2-5. Na een tijdje rustig te hebben gespeeld scoorde Yara haar 3e en 4e doelpunt van de wedstrijd de stand is inmiddels 2-7 in het voordeel van VZOD. Na vele kansen voor Ewout scoorde ook hij zijn verdiende doelpunt net op tijd voordat de zoemer ging, een heuse buzzer beater!

De laatste 10 minuten gaan van start met een ruime voorsprong. Ewout, Yara en Amy nemen plaats op de bank. VZOD nu vol zelfvertrouwen gaan nu lekker combinerend op de aanval spelen. Toch was KIOS degene die als eerste scoorde 3-7. Na weer een mooie aanval van KIOS is de stand inmiddels 4-7. VZOD nam met een snelle counter gelijk weer revanche 4-8. De bal werd uitgenomen door KIOS, door een goede onderschepping kon Laura de 4-9 maken. KIOS gaat verder met aanvallen en maken daarna nog de 5-9 en 6-9.

De scheidsrechter fluit af en VZOD heeft de wedstrijd gewonnen met 6-9! Volgende week speelt de VZOD E1 haar laatste zaalwedstrijd thuis, tegen AKC Blauw-Wit.