Donja Passies scoort belangrijk punt.

Na de feestelijke jubileumactiviteiten moest er afgelopen zaterdag gewoon weer gekorfbald worden. Terug naar de realiteit met gelijk een belangrijke uitwedstrijd tegen mede-titelkandidaat DSO uit Alkmaar. Coach Klaas Bosman heeft een mooie selectie tot zijn beschikking en het door Garagebedrijf van der Boon uit Leimuiden en Engel Foreign Food uit Uithoorn gesponsorde VZOD 1 lijkt klaar te zijn voor de competitie. Hoewel, VZOD kwam na vijf minuten op achterstand en het duurde enige tijd voordat de Kudelstaarters hun eerste doelpunt konden noteren. Er werd goed gecombineerd, lang aangevallen maar grote kansen gemist. Een duwfout op aanvoerder Martijn Vervark bij een doorloopbal werd echter bestraft met een strafworp. Deze werd feilloos benut door Bart Verheul: 1-1. Ook het andere vak wist in de aanval langdurig de bal in bezit te houden maar ontbeerde geluk bij de vele schotpogingen. Uiteindelijk was het Arjan de Boer die, door goed rebounden van Maurice Klop,  halverwege de eerste helft verdiend de 1-2 binnenschoot. De doelpunten waren schaars in de eerste helft, de teams bleven elkaar nog wat aftasten en beide ploegen hadden in hun eerste wedstrijd moeite om de kansen te verzilveren. Zo miste DSO nog een strafworp nadat zij even daarvoor gelijk hadden gemaakt. Verheul deed dit hun vlak voor rust nog even voor nadat hijzelf bij een doorloopbal gevloerd werd: 2-3.  Het werd voor rust zelfs nog 2-4 (wederom door Verheul) nadat hij met een bekeken bal, door naïef verdedigen, werd bediend door Vervark.

Na de rust schoot DSO goed uit de startblokken en verkleinde de marge weer tot één. De spanning was merkbaar en het duel kon in deze fase nog beide kanten op. Het was Donja Passies die op dat moment misschien wel de belangrijkste goal van de wedstrijd maakte, 3-5.  Toen ook Vervark en Verheul elkaar weer eens fijntjes gevonden hadden, waarbij de laatstgenoemde de trekker mocht overhalen, leek de strijd snel beslist: 3-6. De schwung werd overgenomen door de rest van het team en het geknakte DSO kon alleen maar machteloos toekijken. Bij de VZOD-ers werd de schroom uit de beginfase afgegooid en door Maaike Heil en Passies werd het 3-8.  De gifbeker was voor de Alkmaarders echter nog niet leeg want de talentvolle, uit de junioren overgekomen, Josine Verburg beloonde een uitstekend optreden met een treffer vanachter de paal: 3-9. Ook Heil (na een mooie pass van Dineke Westerhof) en Verheul deden nog maar een duit in het zakje en brachten 3-11 op het scorebord. Het arme DSO kwam er niet meer aan te pas en kon alleen nog maar hopen op gemakzuchtig spel van de Kudelstaarters. En inderdaad, VZOD/vdBoon toonde in de laatste vijf minuten mededogen en DSO mocht voor de statistieken nog vier treffers aan hun totaal toevoegen. Maar ook de Boer liet nog twee afstandsschoten aantekenen. Hij bracht hiermee de eindstand op een duidelijke 7-13.  Een sterke overwinning van het collectief tegen de directe concurrent. Coach Klaas Bosman was dan ook apentrots op het vertoonde spel en vooral de teamgeest. “Gelet op de korte periode dat we met elkaar aan het werk zijn, is dit zeer verheugend. Maar volgende week tegen Atlantis moeten we maar zien wat deze uitslag waard is.” Dit wekt verwachting voor de komende wedstrijd tegen Atlantis uit Mijdrecht, aanstaande zaterdag aan de Wim Kandreef om 15.30 uur.