Afgelopen zaterdag speelde VZOD D1 tegen Velocitas D2 uit Leiderdorp. Het D1 team van VZOD is dit jaar een mooie mix van diverse leeftijden en daardoor ook een team met kinderen van verschillende lengtes. Dit leidt vaak tot mooi samenspel, waarbij een langer iemand de bal afvangt en een wat kleinere speler razendsnel langs zijn of haar tegenstander schiet, om zo tot een goede kans tot scoren te komen. Coach Bart was vandaag afwezig en daarom was trainer Marlies gevraagd vandaag het team te coachen.

VZOD ging voortvarend van start en tijdens de eerste aanval wist Naomi, op aangeven van Danny, al meteen te scoren. De 1-0  verscheen op het scorebord. De niet helemaal fitte Aukje speelde vandaag als heer en dat deed ze hartstikke goed. Ze wist menig bal te onderscheppen en ook verdedigend stond ze haar “mannetje”. Dat Naomi vandaag op dreef was bleek de volgende minuten wel, want ze bleef goed vrijlopen en scoren. Al gauw stond er 4-0 op het scorebord en dat door vier prachtige doelpunten van Naomi. Dat ze zoveel wist te scoren was natuurlijk ook te danken aan haar teamgenoten. Nieuwkomer Kendel deed het erg goed. Ze ving veel ballen af en zette ook een paar keer een mooie aangeef neer. Na 12,5 minuten werd er gewisseld van vak en functie en mocht het andere vak gaan aanvallen. Vajèn kwam erin voor Kendel en de wedstrijd ging weer verder. Coach Marlies had Daniëlla en Levi voor de wedstrijd een opdracht meegegeven en die hebben ze supergoed uitgevoerd. Dit resulteerde in een mooie actie van Larissa, die daarna een mooi doelpunt kon scoren. Zo kwam de ruststand op 5-0 voor VZOD.

Na de rust kwam Sjoerd erin voor Aukje. Sjoerd zorgt altijd meteen voor veel actie en beweging in het veld en zo kon VZOD hun voorsprong uitbouwen tot 8-0. Danny wist de stand door middel van een afstandsschot van achter de paal op 9-0 te brengen. De verdediging was ondertussen ontzettend goed bezig. De in de rust gemaakte afspraak om te proberen de 0 te houden werd met grote inzet nagestreefd. Er werd hard gewerkt. Jongste teamlid Vajèn liet zien dat ze het verdedigen al aardig onder de knie begint te krijgen en Daniëlla en Levi werkten hard om elke bal te veroveren. Na de functiewissel kwam Aukje er nog in voor Daniëlla en werd Larissa gewisseld voor Kendel. Er werd ontzettend goed verdedigd en ook de aanval, met een aantal prachtige doorloopacties van Noor was erg leuk om naar te kijken. De laatste paar minuten mocht kersvers teamlid Izabel nog even laten zien dat ook zij alles wil geven in een wedstrijd. Eindstand 9-0 na een zeer goede wedstrijd van de D1. Volgende week speelt de D1 tegen hun concurrent voor het kampioenschap, dus dat beloofd een spannende wedstrijd te worden.