Deze zaterdagmiddag beloofde weer een spannende wedstrijd te worden voor VZOD. Ondanks een tot nog toe teleurstellend veldseizoen, kan een hoop goed gemaakt worden door te winnen van titelfavoriet Atlantis. Het spektakel speelde zich dit keer af in Mijdrecht. Er waren genoeg fans uit Kudelstaart mee voor de extra steun. Een prima motivatie om de beuk er weer in te zetten.

Er was maar één ploeg wakker in de eerste helft: VZOD. Atlantis liep overal net een stapje achter, en VZOD kon daar van profiteren. Er vielen maar tien doelpunten in de eerste helft, acht in het voordeel van de blauwzwarten en slechts twee voor een gehavend Atlantis. Ruststand: 2-8. Het was de taak van Frits Visser om zijn ploeg geconcentreerd te houden, zelfs met zo’n grote marge op het scorebord. Helaas vond Atlantis de korf nu wat vaker, maar niet genoeg om het VZOD enigszins lastig te maken. Na drie achtereenvolgende punten van VZOD, en dus een 2-11 stand op het scorebord, probeerde Atlantis de eer te herstellen. Ze scoorden nog vijf keer in de tweede helft, VZOD daarentegen zeven. Met een 7-15 winst keerden de spelers tevreden terug naar huis. Atlantis behoudt zijn plek in de top drie, VZOD weet zich met de twee punten aan te sluiten bij de middenmoot. Er moet echter nog een hoop gebeuren willen we weer naar boven kijken, maar het begin is er in ieder geval.

Het tweede van VZOD speelde ook tegen Atlantis. Deze wedstrijd eindigde in een teleurstellende 12-10 eindstand. Volgende week zijn alle teams vrij in verband met de korfballeague, maar de week daarna zal VZOD er weer moeten staan tegen Fiducia, de nummer twee van de competitie.