De komende weken wordt het weer spannend bij VZOD. Voor de 3e keer in ruim een jaar staat VZOD/Victory 1 er goed voor in de stand. Twee keer eerder kwam de Kudelstaartse formatie van Wim Schaap één winstuitslag tekort voor het kampioenschap. Dit keer zijn de vooruitzichten weer goed en afgelopen zaterdag was één van de belangrijke wedstrijden in de race om het kampioenschap. Om aansluiting te houden met koploper Oranje Nassau moest gewonnen worden van het, dan nog, op 2e plaats staande IJmuidense DKV. Een sterk team, vergezeld van de pupillen van de week Thijs Grootjans en Cédric van Dijk trad aan voor het talrijke Kudelstaartse publiek. Nadat de pupillen waren voorgesteld en zij de eerste bal hadden uitgenomen startte VZOD/Victory voorzichtig.pupillen

Foto’s >>

Toch groeide vanaf het eerste moment een zekere afstand tussen beide teams. In de beginfase van de 2e helft ging het even zeer snel en binnen enkele minuten was er een gat van 6 punten geslagen. Enkele minuten voor het eind van de wedstrijd was er een publiekswissel voor Maaike Heil die haar laatste thuiswedstrijd speelde. De komende tijd zal zij weer zorgen voor groei in de vereniging. Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Koren stond er een mooie 14-7 op het bord. Een opgeluchte coach kon vooruit kijken naar de komende wedstrijden. “Oranje Nassau is volgende week cruciaal. Als we daar winnen ligt de weg naar het kampioenschap open” aldus Schaap.

De andere teams presteerden wisselend maar daar waar nog kansen liggen voor het hoogste treedje werd niet verzaakt. Zo speelden de junioren A2 een mooie wedstrijd en wonnen zij met 9-7 van Roda waardoor aansluiting met Haarlem blijft behouden. VZOD F1 gaf koploper OVVO korfballes en daardoor hebben ook zij nog alles in eigen hand. Het tweede maakte het spannend door in de laatste minuten eerst een punt vóór, dan gelijk, dan een punt achter en tenslotte weer gelijk te spelen.