Zaterdagochtend 25 juni. De F-jes zijn nog fanatiek bezig met het spelen van de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Eerst miezert het een beetje, dan miezert het nog wat harder. De stormbaan is er nog niet, de leverancier laat niks van zich horen en is ook niet bereikbaar. Gaat het nog goedkomen met de slotdag?

Jawel, ´s middags wordt het droog en er gaat zelfs een zonnetje schijnen! Ook de stormbaan arriveert, weliswaar te laat maar nog op tijd voor de activiteiten. Deze wordt druk gebruikt, onder andere voor de jeugdactiviteit die tijdens het mixtoernooi door de CNA wordt georganiseerd voor zo´n 30 kinderen: zaklopen, korfschieten, pionnen gooien, tennisballen gooien op het gatenbord, boter-kaas-en-eieren en natuurlijk de stormbaan. Van al die inspanning krijg je natuurlijk dorst, er gaat behoorlijk wat limonade doorheen. En na afloop een zakje chips voor de broodnodige vitamientjes. 

Ondertussen is het mixtoernooi in volle gang met maar liefst tien teams. Het belangrijkste bij zo’n toernooi is natuurlijk dat je lol hebt, het blijft dan ook sportief, maar tegelijkertijd is er wel degelijk de ambitie om eerste te worden. Het resultaat:

1 TZN
2 Waar is dat middenvak?
3 Ratjetoe
4 Team te veel vragen
5 F-side
6 The Blue Ones
7 De B’tjes
8 (K)C niet te stoppen
9 Alvero´s
10 The E-Team

Na de prijsuitreiking is het woord aan Bert en Gert – de VZOD voorzitter en de vertrekkende trainer. Bert, bedankt Gert voor zijn inzet voor VZOD en wenst hem veel succes als coach bij KZ Danaiden. Gert geeft op zijn beurt aan dat hij VZOD een hele mooie vereniging vindt en dat hij trots is op het behalen van het doel: promotie naar de 2de klasse. Ook Arie Verburg gaat dit jaar stoppen als trainer van het tweede. Omdat Arie niet aanwezig kon zijn op de slotdag zal hij op een later moment bedankt worden voor zijn inzet. 

De Club van 70 bestaat uit mensen die VZOD een warm hart toedragen en jaarlijks een sponsorbedrag schenken voor zaken die niet uit de normale begroting betaald kunnen worden. Ook dit jaar werd er door deze Club van 70 gestemd over een bestedingsdoel van dit bedrag. Nu ook op de slotdag zelf, en de winnaar was bestedingsdoel A:  een geluid en muziekinstallatie voor in de kantine. 

In de tussentijd waren de slagers gearriveerd en kon het buffet in de bestuurskamer neergezet worden. Wat zag het er weer lekker uit.  Ook de barbecues werden opgestart en de vleesjes konden gebakken worden. Al snel werd er flink gebruik gemaakt van het buffet en lagen de vleesjes en vegasnacks alweer klaar om opgegeten te worden. Na de heerlijke BBQ gingen de mensen naar huis, of ze bleven tot de late uurtjes in het clubhuis hangen voor een informeel feest.
 

Al met al een zeer geslaagde slotdag – uiteraard met dank aan de inzet van de vele vrijwilligers!