anikaNa de teleurstellende verliespunten tegen Dijkvogels twee weken geleden, konden de korfballers uit Kudelstaart zich afgelopen zaterdagmiddag revancheren. Ventura Sport was deze keer de tegenstander. De ploeg uit Strijen staat op een knappe derde plek, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

VZOD/vdBoon begon veelbelovend. Anika van Os wist al na enkele minuten twee keer te scoren. Daar bleef het gelukkig niet bij. Wouter Vermeulen mocht tekenen voor het derde doelpunt. Ventura Sport deed wat terug en scoorde vervolgens twee keer. Opperste concentratie was nodig om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. VZOD kwam in een zekere flow terecht, en wat daaruit voortvloeide mag fantastisch genoemd worden. Ballen vlogen door de korf als warme broodjes over de toonbank. Achtereenvolgens scoorden Anika van Os, Bart Verheul, Dineke Westerhof en Eric Spaargaren. Ventura Sport onderbrak het goede spel van VZOD door de 7-3 te maken, maar niet lang daarna was het Bart Verheul die er weer eentje bij legde. De overige doelpunten in de eerste helft kwamen op naam van Anika van Os, Wouter Vermeulen, Donja Passies en Eric Spaargaren. Ventura Sport kon niet achterblijven en tekende voor twee doelpunten: met 12-5 gingen de jongelingen van Frits Visser de kleedkamers in. De tweede helft verliep moeizaam voor beide kanten. Ventura Sport kwam telkens een punt dichterbij, maar VZOD/vdBoon zorgde ervoor dat het scoreverloop gelijk opging. De Kudelstaartse korfballers speelden de wedstrijd op een zeer volwassen manier uit. Ventura Sport scoorde slechts vier keer in de tweede helft, VZOD deed dit vijf keer. De doelpunten kwamen deze keer van Dineke Westerhof, Jessica Zijerveld, Anika van Os (2x) en Wouter Vermeulen. Eindstand: 17 – 9, een score die boekdelen spreekt.

Trainer Frits Visser zag dat de wedstrijd al in de eerste helft gewonnen werd: ‘’We speelden een sterke eerste helft gevolgd door een tweede helft waarin beide ploegen moeilijk tot score kwamen’’. Volgende week speelt VZOD/vdBoon thuis tegen Olympia, de nummer één van de competitie. Ook dat belooft een lastige wedstrijd te worden, maar alles is mogelijk, zeker als er zoals deze zaterdag wordt gespeeld.