Tussen alle dagelijkse regenbuien door werd er afgelopen zaterdag onder een lekker najaarszonnetje gekorfbald door VZOD/FIQAS tegen DKV Victoria. De Kudelstaarters staan in de onderste regionen gepositioneerd maar hebben daarmee wel gelijk de vier sterkste tegenstanders uit de poule gehad. De tijd om te oogsten lijkt dus nu aangebroken, te beginnen met DKV Victoria.

Na de eerste tegengoal vanmiddag was het de beurt aan het team van trainer/coach Frank Dankelman. Laura Viet schoot er vlijmscherp een vrije bal in waarna Vincent Algra met twee treffers VZOD/FIQAS op voorsprong schoot: 3-1. Deze marge bleef gehandhaafd tot de rust waarbij de ploegen beurtelings wisten te scoren. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een stand van 8-6 en kon het VZOD-publiek zich opmaken voor een spannende tweede helft. Een helft die voor beide ploegen stroef begon. Erg slordig in de passing, slecht verzorgde rebound en weinig scherpte in de schoten.

Uiteindelijk onttrok DKV Victoria zich als eerste aan deze malaise en wist tweemaal te scoren. VZOD/FIQAS kon dus weer opnieuw beginnen en het goede spel van de eerste helft leek te zijn verdwenen. Een soort angst dat in een team sluipt, als je dreigt te winnen. Terwijl je juist een onderliggende tegenstander het gevoel moet geven dat er vandaag niets te halen valt. Gelukkig pakte het jonge team de draad weer op en was het Frank te Riele die VZOD/FIQAS weer op tijd op het juiste spoor bracht: 9-8. Jeffrey Kunst nam dit over en knalde de 10-8 binnen. DKV Victoria lag op zijn rug en opnieuw Algra maakte de verdiende 11-8. DKV Victoria scoorde nog wel tegen, maar te Riele, die ook verdedigend een luis in de pels was voor de tegenstander, zette de 12-9 eindstand op het scorebord.

Opluchting en blijdschap maakte zich meester van het team, die het harde werken van de laatste weken eindelijk beloond zag worden. Een welkome opsteker voor de komende week waarin VZOD/FIQAS afreist naar Maasdijk waar het om 15.30 uur mag opnemen tegen Dijkvogels.