JessicaNadat het tweede deze middag een belangrijke overwinning had behaald en daarmee met vier punten uit twee wedstrijden trots aan kop gaat, speelde het vlaggenschip van VZOD afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd aan de Wim Kandreef. En niet zomaar een wedstrijd: de streekderby tegen Atlantis uit Mijdrecht. Vorig seizoen, dus nog maar drie maanden geleden, streden zij gezamenlijk om de play-off plaats voor promotie naar de tweede klasse. Deze strijd werd gewonnen door de gasten. Vanmiddag stond in het teken van een sportieve revanche. Nieuw in de basis is Jessica Zijerveld, zij neemt de plaats in van de naar hoofdklasser ROHDA vertrokken Anika van Os.

Het weerbeeld deze middag was uitstekend te noemen, niet veel zon, goede temperatuur en nauwelijks wind. Minimaal 15 goals scoren zou dus moeten lukken. In werkelijkheid verliep het scoreverloop echter desastreus. Na een kwartier stond het 0-3 in het voordeel van de gasten en VZOD grossierde in plaatsfouten. Na bijna een half uur stond het team van trainer/coach Frits Visser zelfs op een zelden vertoonde 0-8 achterstand en was de wedstrijd, ook gezien het aanvallende spel, feitelijk al gespeeld. Toch was het Josine Verburg die in de laatste vijf minuten nog tweemaal scoorde. Ook Donja Passies was in de laatste minuut nog trefzeker, waardoor een ruststand van 3-8 werd bereikt.

Dineke Westerhof scoorde kort na rust de 4-8. VZOD leek aan een inhaalrace te zijn begonnen. De gretigheid van Atlantis en de absolute wil om te winnen keerde echter weer terug en zij scoorden driemaal op rij: 4-11. Donja Passies knalde van afstand de 5-11 binnen waarna dit gelijk beantwoord werd met een 5-12. Met haar derde treffer scoorde Josine Verburg met nog een kwartier te spelen een mooie vrije bal: 6-12. Nadat Atlantis vijf minuten voor tijd doel had getroffen was het Donja Passies die ook haar derde treffer scoorde en daarmee de eindstand op 7-13 bracht. Een bijzonder slechte start van een collectief falend VZOD, maar volgende week krijgen ze de kans om deze wedstrijd snel te vergeten, thuis tegen Fiducia om 15.30 uur aan de Wim Kandreef.