Kudelstaart-De korfballers van Kudelstaart zagen hoopvol uit naar de start van de competitie op 10 september. Gepromoveerd naar de 2e klas, een nieuwe trainer Joe Rijpkema, goede oefenperiode en dezelfde selectie als het afgelopen seizoen. De tegenstander was Badhoevedorp, VZOD/FIQAS was in de onderlinge wedstrijden in vorig seizoen de sterkste, maar die zaterdag in Badhoevedorp bakte VZOD/FIQAS er weinig van. De Kudelstaarters waren kansloos en verloren de wedstrijd volkomen terecht, na een ruststand van 7-5, uiteindelijk met 15-10. Slordig spel, heel onrustig, kwam VZOD/FIQAS in de beginfase al snel op een achterstand van 4-1. Doelpunten van Ariana Maat, Thomas van der Zwaard en Eric Spaargaren brachten VZOD/FIQAS terug in de wedstrijd, 4-3.

Badhoevedorp bleef geduldig aanvallen en stond de gehele eerste helft aan de goede kant van de score. Maar met een strafworp van Laura Viet 7-4, was het Tessa Kunst die de achterstand verder verkleinde, maar Badhoevedorp ging met 7-5 aan de thee. De 2e helft was nog niet begonnen of Arian Maat verkleinde de achterstand tot 7-6. Vincent Algra deed hetzelfde en hield VZOD/FIQAS in de wedstrijd en scoorde 8-7. De meegereisde supporters uit Kudelstaart kregen weer hoop op een beter resultaat. Maar er lukte niets meer bij VZOD/FIQAS en teveel spelers en speelsters hadden duidelijk hun dag niet. Badhoevedorp profiteerde hiervan en deed het veel beter en liep uit tot een beslissende 13-7 voorsprong. In de slotfase scoorde Arian Maat nog twee keer, maar dit mocht niet meer baten en uiteindelijk verloor VZOD/FIQAS de wedstrijd tegen een beter Badhoevedorp met 15-10. 

Trainer Rijpkema was ook na wedstrijd teleurgesteld; “We hebben een prima voorbereiding gehad, met goede oefenwedstrijden, dat was een mooie opsteker. Maar in deze wedstrijd liepen we op alle vlakken achter de tegenstander aan. Het was niet goed en een aantal hadden het heel zwaar (feestweek). Maar vanaf nu kan het alleen maar beter!” Doelpuntenmakers VZOD/FIQAS; Arian Maat 4x, Thomas van der Zwaard 2x, Eric Spaargaren, Laura Viet, Tessa Kunst en Vincent Algra 1x