Afgelopen zaterdag was de start van het korfbalseizoen 2015-2016. De kampioen 3e klasse VZOD/FIQAS 1 promoveerde naar de 2e klasse en heeft daar te maken met zware concurrentie. Zoals altijd heeft VZOD een gedegen voorbereiding gehad. Op het bloedhete internationale korfbaltoernooi van Velocitas wist ze te imponeren en de beker mee naar huis te nemen. Verder heeft het team een oefentoernooi bij KIOS gespeeld en twee oefenwedstrijden. De oefenwedstrijd tegen Oranje Nassau, afgelopen woensdagavond, viel met veel donder en bliksem in het water. De eerste competitiewedstrijd moest in Nieuw-Vennep tegen KIOS gespeeld worden. Al vele jaren twee teams die aan elkaar gewaagd zijn.
Ook nu was het zeer warm op het kunstgras, iets waar vooral de scheidsrechter last van leek te hebben. Hoewel in spel niet veel verschillend liep VZOD, ongewijzigd in samenstelling ten opzichte van afgelopen seizoen, vanaf het begin achter de feiten aan wat halverwege de 1e helft leidde tot 6 punten achterstand. De ruststand gaf echter wel weer moed voor de 2e helft want het verschil was teruggebracht tot 11-8. Na rust was VZOD/FIQAS 1 beter op weg en via onder andere doelpunten van Martijn Vervark, Donja Passies en Alyssa te Riele wist ze de aansluiting weer te krijgen. Pas halverwege de 2e helft kwam VZOD op gelijke hoogte (16-16) en het talrijke publiek begon er weer in te geloven. De scheidsrechterlijke dwalingen, die onder andere zorgden voor een stortvloed aan strafworpen aan de kant van KIOS, die er overigens liefst vijf onbenut liet, maakte het echter zeer moeilijk om de klus te klaren. Tot het einde toe was het super spannend maar het laatste doelpunt van Josine Verburg was net niet voldoende om de partij winnend af te kunnen sluiten en zo moest genoegen genomen worden met een teleurstellende 18-17 eindstand.

De schade wordt enigszins beperkt doordat Atlantis, tegenstander van komende zaterdag (15:30 uur thuis), de punten heeft gedeeld met ZKC’31. Het VZOD publiek bleef in Nieuw-Vennep om VZOD 2 te zien spelen tegen KIOS 2. In die wedstrijd was helaas een vergelijkbaar beeld te zien waardoor ook zij tegen de eerste verliespunten aanliepen (20-17). Aangezien ook VZOD 3 tegen KZ Danaïden het onderspit moest delven én de junioren A1, ondanks uitstekend spel, verloren van DES (20-7) was dit niet het beste openingsweekend van VZOD. Lichtpuntje was de winst van VZOD 4 tegen Argus 1 (17-15). Bij de jeugd ging het over het algemeen een stuk beter. Kijk voor alle uitslagen elders op deze site.