Zaterdag 24 september a.s. wordt de nieuwe koelvitrine, gesponsord door Zorg en Zekerheid, gepresenteerd. Wethouder G.J. v.d. Hoeven, als ambassadeur van JOGG Aalsmeer*, zal nog enige uitleg geven over dit project, hoe belangrijk het is om bij de jeugd te beginnen met gezond eten en drinken. Dit ligt dan ook mooi in het verlengde van de actie “Bidons voor alle VZOD-jeugdleden” tijdens de zaalperiode om water drinken te stimuleren.

Passend bij de JOGG-aanpak (jongeren op gezond gewicht) in Aalsmeer hebben we een aanvraag gedaan voor deze koelvitrine bij Zorg en Zekerheid en deze is dus gehonoreerd. Met de vitrine kunnen we op wedstrijddagen ons assortiment uitbreiden met een heerlijk vers broodje gezond met diverse gezonde varianten daarop.

De producten die nodig zijn om een lekker gezond broodje te maken, kunnen we nu goed vers houden in deze koelvitrine. Het is dan ook een aanwinst in onze keuken, waarvoor we Zorg en Zekerheid erg dankbaar zijn.

Om 10.30 uur, zaterdag 24 september, zal onze voorzitter Anja Vermeulen iedereen welkom heten, en zullen we de koelvitrine presenteren. Iedereen natuurlijk van harte welkom!

Jongeren Op Gezond Gewicht in Aalsmeer
JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Aalsmeer is een JOGG-gemeente en draagt samen met GGD Amsterdam, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, Albert Heijn, Levarht en andere lokale partijen bij aan de JOGG-aanpak in Aalsmeer. Gezamenlijk maken zij de gezonde keus normaal in Aalsmeer. Bijna 1 op de 8 van de Aalsmeerse kinderen in de leeftijdscategorie 5-11 jaar is te zwaar.  Het percentage met overgewicht stijgt met de leeftijd. De JOGG-aanpak draagt er aan bij om de stijgende trend van overgewicht bij kinderen in Aalsmeer een halt toe te roepen. logo-jogg-aalsmeer-def