Afgelopen zaterdag speelde VZOD haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen onder trainer/coach Frits Visser. Om zich definitief veilig te spelen in de tweede klasse en alles in eigen hand te hebben was het credo om vanmiddag te winnen van tegenstander Madjoe. En die boodschap had Josine Verburg goed begrepen want al na een paar tellen lag haar eerste afstandsschot van deze middag erin. Madjoe scoorde snel tegen waarna Martijn Vervark en Dineke de Boer Westerhof de Kudelstaartse korfballers op 3-1 brachten. Nadat Madjoe de aansluitingstreffer had gescoord, zette Bart Verheul even aan voor een doorloopbal. Hij werd hierbij gehinderd door zijn tegenstander en Eric Spaargaren mocht de strafworp verzilveren: 4-2.

De teams scoorden in deze fase om en om en na een tegentreffer was het Chiel van Leeuwen die van afstand de 5-3 binnen knalde. Vervolgens stonden beide ploegen enige tijd droog, alhoewel VZOD het beste van het spel had. Het was echter Madjoe die het gat van de korf wist te vinden. Maar waar VZOD in de eerste tien minuten vijfmaal scoorde was er nu wat zand in de scoringsmachine gekomen. Het duurde te lang voordat er opnieuw gejuicht kon worden door de vele Kudelstaartse supporters. Maar na een mooie aanval was het toch Verburg die subliem afrondde: 6-4. Het scoren bleef voor beide teams een lastige opgave en helaas voor de Kudelstaarters was het toch Madjoe die in de laatste minuut voor rust de 6-5 scoorde.

Na de rust maakte Alyssa te Riele de belangrijke 7-5 maar wist Madjoe toch weer langszij te komen met twee rake schoten van afstand: 7-7. Vervark liet toen zijn klasse zien, stuurde twee tegenstanders het bos in en drukte af van onder de korf: 8-7. Dit was, na een kwartier in de tweede helft, de aanzet van een wederopstanding van de blauw-zwarte brigade. Van Leeuwen scoorde, wederom van grote afstand, zijn tweede treffer. Madjoe was rijp voor de slacht en VZOD stoomde via Verheul door naar een 10-7. Toen ook Verburg nog een duit in het zakje deed was het pleit beslecht. VZOD had de flow weer te pakken en dan is er voor de tegenstanders doorgaans niet veel meer te halen. Ook nu niet. De ingevallen Shewa Bernsen scoorde van onder de paal de 12-7 waarna Madjoe deze middag voor de laatste maal scoorde.

De dit duel opnieuw met scherp schietende Verburg gaf deze overwinning en eigenlijk dit hele seizoen nog meer glans door eerst één van haar fameuze vrije ballen in een doelpunt om te zetten en tot slot ook nog van ver haar vijfde erin te schieten. Zo bracht zij de meer dan terechte eindstand op 14-8 en was VZOD/FIQAS verzekerd van de doelstelling van dit seizoen: lijfsbehoud in de tweede klasse, zowel in de zaal als op het veld. En ook nog eens op een niet mis te verstane wijze, want behalve de kampioen werd iedere tegenstander na de zaalperiode aan de zegekar gebonden. Daarom eindigt VZOD, met nog één competitieronde te gaan, minimaal op een keurige vijfde plaats. Aanstaande zaterdag mag het vlaggenschip van VZOD afreizen naar Linschoten voor de laatste wedstrijd tegen Luno: de afscheidswedstrijd van trainer/coach Frits Visser die het (vanuit Almere) vijf seizoenen fantastisch gedaan heeft in Kudelstaart. Na afloop van dit duel wordt er natuurlijk een knalfeest gegeven met Frits in de spotlights. Kijk hier voor foto’s van het succesvolle seizoen (van  3, 2 en 1).