VZOD/FIQAS mocht afgelopen zaterdag de degens kruisen met Fortissimo. De spelers uit IJsselstein gingen verrassend van start en binnen 4 minuten keek VZOD tegen een 0-2 achterstand aan.  Gelukkig volgde het antwoord snel en werd het 1-2 door een benutte strafworp. Er volgden meer kansen maar VZOD liet weinig scherpte zien. Halverwege de eerste helft staat het nog maar 2-3, voor korfbal een lage score. Gelukkig valt dan de gelijkmaker en vanaf dat moment herstelt VZOD zich en weet op voorsprong te komen. De spelers gingen de kleedkamers in met een ruststand van 7-4.

Ook in de tweede helft blijft het schot van VZOD onnauwkeurig, er zijn veel doelpogingen nodig om tot doelpunten te komen. Gelukkig heeft de tegenstander daar ook last van, wind en regen zijn ook geen ideale omstandigheden voor korfbal. Maar langzamerhand weet VZOD de voorsprong uit te bouwen tot 9-5. Halverwege de tweede helft lijkt de energie op en wordt het spel wat gezapig met weinig actie. In de laatste 10 minuten veert VZOD op en weet nog een paar mooie doelpunten te scoren. Vijf minuten voor het einde krijgt Vincent Algra een publiekswissel; samen met Josine Verburg heeft hij het leeuwendeel van de doelpunten voor zijn rekening genomen. Andere doelpuntenmakers zijn Thomas van der Zwaard, Arian Maat, Tessa Kunst en Joelle Heil. De eindstand is 13-7, waarmee VZOD/FIQAS de winnende lijn doortrekt. Inmiddels bezetten zij de tweede plek in de competitie van de 2e klasse, waarin zij dit seizoen voor het eerst spelen. Dat is een prima prestatie! Komende zaterdag spelen ze uit tegen Haarlem 1, om 15.30 op het veld aan Het Hoenstraat 1 in Haarlem. Dit is één van hun directe concurrenten, dus alle support is welkom!