Na een gedwongen pauze van twee weken (vorige week had de tegenstander zich vanwege de sneeuwval afgemeld) trokken de Kudelstaartse korfballers afgelopen zaterdag naar Nieuw Vennep voor hun wedstrijd tegen KIOS. Het eerdere duel in de Proosdijhal werd met één doelpunt verschil gewonnen, dus, ook gezien de huidige stand op de ranglijst, waren de teams aan elkaar gewaagd.

Na een aftastend begin stond er na een kwartier een 3-3 tussenstand op het scorebord. Hier zaten twee verdiende strafworpen bij en één velddoelpunt van Josine Verburg. KIOS wist toen een klein gaatje te slaan van twee treffers, maar dit werd weer teruggebracht tot één, door wederom een benutte strafworp van Eric Spaargaren, nadat hij er luttele seconden daarvoor eentje gemist had: 5-4. KIOS scoorde toen, mede door zijn rapste en gevaarlijkste aanvaller, driemaal op rij en kwam zo op een comfortabele 8-4 voorsprong. Gelukkig voor het team van trainer/coach Frits Visser waren het opnieuw Verburg via een afstandschot en Spaargaren (met zijn derde verzilverde strafworp) die de ruststand zeker nog perspectief gaven: 8-6. VZOD moest dan na de rust wel uit een ander vaatje gaan tappen door met het hele vak de aanvallende snelle heer bij KIOS uit te schakelen en zelf doeltreffender te werk te gaan. De boodschap van coach Visser werd gelijk goed opgepakt door Bart Verheul, die ook zijn tweede strafworp scoorde: 8-7. Dit werd onmiddellijk gevolgd door een tegentreffer en gelijk een afstandschot van Anika van Os: 9-8. Voor VZOD brak er toen een mindere periode aan want KIOS wist liep binnen amper tien minuten uit naar 14-8. En toch was er gezien het spelbeeld nog niets verloren. Maar een goed spelbeeld levert helaas geen punten op, dus zou het scoringspercentage omhoog moeten. Na de 15-9 achterstand leek VZOD in het laatste kwartier de schroom van zich af te gooien en aangemoedigd door de meegereisde supporters aan een inhaalrace te beginnen. Achtereenvolgens Nils van Os, Verburg en Wouter Vermeulen (na een mooie pass van Dineke Westerhof) brachten de Kudelstaarters weer terug in de wedstrijd: 15-12. Er werd nu om en om gescoord, met een mooie tip-in van Verburg onder de paal waarmee VZOD vijf minuten voor tijd nog steeds kansrijk was: 17-15. Verburg scoorde toen haar vijfde treffer (17-16) en zo was nog alles mogelijk. KIOS kreeg echter een strafworp mee en zo floot de goedleidende scheidsrechter af op een eindstand van 18-16.

Aanstaande zaterdag hebben de Kudelstaartse korfballers volop gelegenheid om te revancheren tegen koploper Dijkvogels om 19.30 uur in de Proosdijhal in Kudelstaart. Trainer/coach Frits Visser na afloop: “De strijd tussen gelijkwaardige ploegen werd dit keer beslist op doeltreffendheid”.