willem-actieMet een zeer straffe wind over het korfbalcomplex aan de Wim Kandreef werd er door VZOD/vd Boon afgelopen zaterdag aangetreden tegen Oranje Nassau. Een belangrijke pot, want de Kudelstaarters kunnen de punten bijzonder goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. Daarentegen had ON weer andere belangen, namelijk mee blijven strijden om het kampioenschap, hoewel zij hiervoor vermoedelijk uiteindelijk toch wel kwaliteit ontberen. VZOD hoeft namelijk echt niet voor de Amsterdammers onder te doen en startte deze wedstrijd, zonder de geblesseerde Annika van Os en Wouter Vermeulen, dan ook agressief.

Dit resulteerde na een paar minuten in een knappe bal van Josine Verburg onder de paal: 1-0. Helaas miste VZOD kort daarop vanaf de strafworpstip en tot overmaat van ramp werd er ook nog een glaszuivere goal van Verburg afgekeurd. Het onvermijdelijke gebeurt dan en aan de andere kant komt ON op gelijke hoogte. Donja Passies bracht de Kudelstaartse korfballers van afstand weer op voorsprong maar ook deze treffer werd weer snel geneutraliseerd: 2-2.  ON zette door en onder andere door uitstekend samenspel van hun herenkoppel stond het na een kwartier 2-4. Willem Mast scoorde vervolgens van afstand de aansluitingstreffer, waarna ON ook weer doel trof: 3-5. Het was lastig korfballen omdat vanwege de harde wind een deel van het vak niet lekker gebruikt kon worden. Dit vereist creativiteit en geduld en de Amsterdammers wist de bal wat langer in het vak te houden, waardoor zij herhaald konden schieten. Toch was het weer Verburg die via een doorloopbal 4-5 scoorde. Maar zodra het karaktervolle team van trainer/coach Frits Visser weer dichterbij kwam, scoorde het effectieve ON weer tegen. Zo ook nu weer: 4-6. Opnieuw liet de scheidsrechter een steekje vallen door ook een mooie doorloopbal van Passies af te keuren wegens snijden. Het is geen excuus maar het zit dan op deze momenten ook niet mee. 

In de rust wisselde coach Visser Eric Spaargaren voor Martijn Vervark en VZOD rechtte de rug maar weer eens. Helaas scoorde de degelijke gasten tweemaal kort achter elkaar en keken de Kudelstaartse korfballers al snel tegen een achterstand aan van vier doelpunten: 4-8. Door treffers van Bart Verheul en Verburg werd het verschil weer twee treffers: 6-8 en nadat de Amsterdammers wederom gescoord hadden was het Passies die 7-9 maakte. Vervolgens zetten twee vrije ballen de Kudelstaarters op een nog grotere achterstand en leek het pleit beslecht: 7-11. Vervark wees VZOD in de slotfase echter de juiste weg en scoorde nuttig van onder de paal. Ook versierde hij nog even handig een strafworp die Mast verzilverde: 9-11.

Helaas was slotakkoord voor de gasten die er nog twee bij wisten te maken en zo met een 9-13 zege naar huis terugkeerden. Trainer/coach Frits Visser na afloop: “Oranje Nassau bleef de kansen scoren die zij kregen en wij scoren te weinig uit de vele kansen. Verdedigend ongeconcentreerde fases waardoor ON uit met name standaardsituaties scoorde. Mede door de winst van Atlantis op Madjoe een extra zuur verlies, omdat de afstand op de ranglijst vergroot is.” De Kudelstaarters hebben het inderdaad niet makkelijk en zullen volgende week zaterdag 12 mei op bezoek gaan bij Madjoe in Rijnsburg om daar de volle buit binnen te halen en zo onder de rode streep vandaan trachten te komen.  Doelpuntenmakers: Josine Verburg 3x, Donja Passies en Willem Mast 2x, Bart Verheul en Martijn Vervark 1x.