Op 20 december j.l. overleed na een periode van ziekte VZOD-lid en trouwe supporter, Jopie Sodekampff-Berkman.

Jopie was, samen met Jan, trouw aanwezig bij de thuiswedstrijden van VZOD, zowel op het veld als in de zaal. Niet alleen de selectie kwam ze aanmoedigen maar ook de andere teams konden op haar steun rekenen. Langs de lijn zat zij altijd enthousiast te kijken. Ze moedigde aan (“Keurig”) en had altijd tijd voor een praatje met spelers. Jopie en Jan konden samen mooi vertellen over de korfbaltijd van vroeger. Na de kantine te hebben gerund bij het Amsterdamse AWDTV hielpen ze indertijd nog Joep vaak bij de bar van de Proosdijhal. Na haar werktijd bij de HEMA was een tosti bakken voor Jopie niet moeilijk. 

Jopie en Jan kwamen ook regelmatig bij de huidige kantine uitbaters Lody en Robine over de vloer. Een rood wijntje of een ‘appeltaartje’ ging er bij Jopie wel in. Ze vond het altijd gezellig om met de spelers van de selectie een praatje te houden. Met het hart op de tong schoof ze haar mening na een wedstrijd niet onder stoelen of banken.

Eric Spaargaren denkt terug aan de keer dat hij samen met Jopie meedeed aan het Running Diner bij VZOD. Runnen was er voor Jopie niet meer bij, maar fietsen ging nog. Jopie mocht het gerecht verzinnen en er werd een Amsterdams Slaatje op het bord getoverd, en die smaakte heerlijk! Er waren meer dan een dozijn eieren voor nodig. “Het was een erg gezellige avond met Jopie. Het was een en al lol en goede verhalen”. 

Eric deelt nog meer over Jopie: “Op maandag gymde Jopie in de seniorengymclub in de Proosdijhal. Tussendoor ging ze dan koekjes brengen bij de gymleraar van de Antoniusschool en hadden ze altijd erg leuke gesprekken. Ook de jonge leerlingen wisten wie Jopie was en ze was erg populair. De Amsterdamse humor van Jan en Jopie is geweldig. Ze hebben zulke mooie verhalen over Amsterdam en het korfballen van vroeger”.

Er is gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren op vrijdag 27 december van 18.45 tot 19.30 uur in Uitvaartcentrum Finnema, Zwarteweg 108 te Aalsmeer. De crematieplechtigheid zal in besloten familiekring plaatsvinden.