Afgelopen zaterdag heeft de E1 weer een hele mooie wedstrijd mogen spelen. Na 2 weken hard moeten knokken maar alsnog niet gewonnen hebben ze nu hun eerste overwinning gehaald en met een geweldige score.

Ze moesten tegen Pernix E3, een team waar ze in het binnenseizoen 2 keer van hebben verloren. Tijdens de bespreking werden ze dus ook hard voorbereid voor het strijden en dit werkte maar al te goed. De wedstrijd werd gefloten door Jasper Koole, een jeugdspeler die bij de Etjes helemaal in de smaak valt en wat heeft die goed gefloten!

Ze begonnen geweldig, heel gefocust gingen ze naar het eerste doelpunt, en ze bleven maar komen. Het weer zat niet mee maar dit hield ze niet tegen. Toen de 2e rust werd ingelast stonden ze al met 10-1 voor, dat ene punt is dan weer jammer he. Justin, een van de coaches, kreeg het al warm. Die moest namelijk bij de 15 een taart gaan bakken en hier had hij maar al te weinig zin in.

Toen ging het zonnetje alleen weg en begonnen de coaches, vooral Maarten zonder jas, en de supporters het maar koud te krijgen. Dit hield de Etjes gelukkig niet tegen, ze streden door naar de overwinning en lieten niets ze tegen houden. Na een matige 3e kwart waarin er weinig werd gescoord kwamen ze in de 4e kwart weer terug. Uiteindelijk hebben ze de wedstrijd afgerond met een mooie 16-1 en wat waren ze blij voor de taart. Een wedstrijd die door de Etjes nog lang niet vergeten zal worden!