Afgelopen zaterdag was het dan één van die zaterdagen dat iedere VZOD-er wist dat het vandaag een mooie dag kon worden. Want het in de onderste regionen bivakkerende Crescendo kwam op bezoek. Zij vochten voor hun laatste kans en waren tot de laatste vezel gemotiveerd om met een overwinning uit Kudelstaart te vertrekken. En VZOD/FIQAS was tegelijkertijd ook reuze gebrand op de twee punten zodat er een grote stap naar lijfsbehoud in de tweede klasse gezet kon worden. Eerst was er echter nog een foto-sessie en mooie tenuepresentatie met sponsor FIQAS Software van de gehele selectie voordat de arena werd betreden.

Aan trainer/coach Gradus van Limpt de taak om de boel op scherp te zetten en de focus op te pakken. Daarbij was het ook wat schuiven met de poppetjes vanwege ettelijke blessuregevallen. Het tweede team van VZOD/FIQAS gaf in ieder geval het goede voorbeeld door te winnen van Crescendo 2. In het begin moest VZOD/FIQAS 1 er nog even in komen want Cresendo was de eerste die scoorde. Na de gelijkmakende doorloopbal van Jessica Zijerveld namen zij uiteindelijk brutaal een 1-3 voorsprong. Maar toen stond de oude meester Bart Verheul op, hij nam het jonge team bij de hand en in zijn kielzog scoorden ook Eric Spaargaren, Vincent Algra en Chiel van Leeuwen: 5-3. Crescendo kwam nog terug tot 6-5 maar toen was het de beurt aan Algra en Hanna Viet (mooie doorloopbal) en zij brachten de stand op 8-5. Een goed uitgevoerde wegtrekker waarbij de sluwe Verheul de doorloopbal aflegde op Spaargaren werd door laatstgenoemde subliem verzilverd: 9-5. Een minstens net zo’n mooie goal vlak voor rust kwam uit de handen van Maura Limpt. Zij speelde haar tegenstander zoek en had ook nog de rust om in volle vaart de bal er van afstand in te knallen. Lekker om met zo’n gevoel en spirit de rust in te gaan: 10-6.

Na rust was het doel om de twintig te halen en de flow weer op te pakken, maar onder luide aanmoedigingen van de volle sporthal en trommelende jeugd zou dit geen probleem moeten zijn. VZOD/FIQAS trof na rust als eerste doel via een tweemaal raak schietende Viet en ook Nikki Koningen die aanvallend vanmiddag steeds zuiverder werd: 13-6. Het arme Crescendo kwam er door het uitstekende verdedigende werk van VZOD/FIQAS niet meer aan te pas en zag lijdzaam de Kudelstaarters steeds verder uitlopen. Zo dubbelde de ijzersterke Chiel van Leeuwen van ver de 18-9 binnen gelijk gevolgd door zijn 19-9. Echter in de race naar de twintigste treffer kreeg Crescendo de gelegenheid om de stand een iets draaglijker aanzien te geven en lukte het VZOD/FIQAS helaas maar niet om de twintigste te noteren. Vandaar dat het team van een terecht gelukkige trainer/coach van Limpt finishte op een dik verdiende overwinning van 19-11. Aanstaande zaterdag zal VZOD/FIQAS aantreden in Zaandam tegen ZKC’31 om 18.40 uur.