De zaalcompetitie verliep voor de D1 tot nu toe nog niet echt op rolletjes. Na de mooie overwinning in de oefenwedstrijd tegen De Corvers begin november, volgden grote nederlagen tegen TOP, Madjoe en Velocitas. Ploegen die voor ons duidelijk een maatje te groot zijn deze competitie. Toch zagen we ondanks de nederlagen in de return wedstrijden ook positieve dingen, zoals kleinere achterstand bij rust, minder doorgelaten of meer gescoord. Dit gaf de D1-ers het gevoel op de goede weg te zijn en lekker door te trainen, zelfs met eigen bedachte conditietrainingen.

Zaterdag 12 maart 2022 speelden we onze 3e wedstrijd van dit seizoen tegen KZ Danaïden uit Leiden. De beide veldwedstrijden gingen ruim verloren, maar in de zaal verloren we uit, na een goede wedstrijd, slechts met 7-6. In deze vierde ontmoeting gaf de D1 zich niet zomaar gewonnen en speelden voor eigen publiek een geweldige wedstrijd!

De eerste aanval met Marit, Lisa, Danny en Levi kreeg een aantal mooie kansen, maar zag de bal net niet door de korf vallen. KZ Danaïden maakte het onze verdediging met Eva, Jasmijn, Aukje en Nadia in de eerste 10 minuten behoorlijk lastig en namen een 0-2 voorsprong. Levi bracht de spanning weer terug in de wedstrijd door de 1-2 te scoren. Na de vakwissel kreeg Jasmijn meerdere kansen op de gelijkmaker, maar was het Eva die met een mooi afstandschot de ruststand van 2-2 op het scorebord zette.

Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit het mooie gevecht in de 2e helft. Nadat KZ Danaïden de 2-3 scoorde zorgde Levi opnieuw voor de gelijkmaker; 3-3. De aanval kreeg met mooie aanvallen de ene na de andere kans op een doelpunt. Het was uiteindelijk Danny die met een prachtig schot de 4-3 maakte. Na de vakwissel kregen we de laatste 10 minuten kansen op de 5-3 maar was het KZ Danaïden die vlak voor tijd de 4-4 scoorde.

Tot de allerlaatste minuut bleven we keihard werken voor ons eerste competitiepunt. En dat lukte!