vzod-e1-klDit gaat op voor de E1 van korfbalvereniging VZOD. Het hele seizoen is er hard gewerkt. Sprinten, doorloopballen, strafworpen en afstandschieten. Elke training leren om goed over te gooien, vrij te lopen en af te vangen. Dit alles heeft gemaakt dat de E1 zowel buiten op het veld als binnen in de zaal Kampioen zijn geworden. Buiten zelfs twee keer. Eerst in de derde klasse en na de zaal ook, tegen de verwachting in, in de tweede klasse. Een hele prestatie. Het laatste kampioenschap werd pas beslist in de laatste wedstrijd. De E1 moest op zaterdag 19 mei j.l. haar laatste wedstrijd winnen van de nummer 1, KZ/Helifex. Deze ploeg was op punten al kampioen, maar als de E1 zou winnen konden ze samen de hoofdprijs in ontvangst nemen.
Iedereen was gespannen voor de wedstrijd. Het publiek stroomde toe. De opstelling was gemaakt en de coaches hadden de spelers toegesproken. “Vooral goed verdedigen, dan komen de doelpunten van zelf” was de opdracht.

Iedereen hield zich daar ook aan. Zo doende kreeg de tegenstander maar een paar kansen waarvan ze er één in schoten. VZOD bleef rustig aanvallen en de doelpunten kwamen. Vier keer raak. Bij de rust was deze score al bereikt en was iedereen er van overtuigd dat ze zouden winnen. Maar ze moesten nog een helft en ze moesten doorgaan met goed verdedigen. Geconcentreerd en met goede moed gingen ze de tweede helft in. Allemaal scherp en hard werken. Het laatste fluitsignaal was dan ook een ontlading van vreugde. Na de foto en medailles werd in het clubhuis limonade, taart en ijs uitgedeeld. Iris, Bart, Myrthe, Jasper, Melissa, Ruben, Lisa, Tim en Melissa jullie zijn TOP. Coaches Govert en René bedankt. Op naar volgend seizoen.