Woensdagavond 10 november speelde VZOD thuis tegen Reehorst’45 uit Ede. Deze wedstrijd stond eerder gepland op zaterdag 30 oktober, maar ging toen niet door vanwege Corona gevallen bij de bezoekers. De weersomstandigheden waren ideaal voor een doelpuntrijke wedstrijd. Geen zuchtje wind en niet te koud, kortom zacht herfstweer. VZOD was duidelijk uit op een revanche na de nederlaag tegen Reehorst’45 eerder dit seizoen. In Ede verloor VZOD de eerste competitiewedstrijd ogenschijnlijk kansloos met 19-11 van deze makkelijk scorende tegenstander. Het team van Gert Krook was dus gewaarschuwd.

De Kudelstaarters gingen dan ook voortvarend van start. Josine Verburg opende het doelpuntenfestijn in de 3e minuut met haar openingstreffer. Nog in dezelfde minuut maakten de bezoekers weliswaar gelijk, maar daarna nam de thuisploeg afstand. Jessica Verheul bleek goed op dreef deze avond getuige haar grote aandeel in de score. Zij tekende voor de 2-1 en even later foutloos vanaf de stip voor 3-1. In haar voetsporen trad even later Ruben Maat (4-1), gevolgd door wederom Josine Verburg vanuit een vrije bal onder de korf (5-1). De geduchte tegenstanders reageerden hierop met 2 tegentreffers, maar moesten even later met lede ogen toezien hoe Ruben Maat met 2 treffers de marge weer op 4 treffers bracht (7-3).

Daarna kende VZOD een wat mindere periode. Reehorst ’45 liet van zich spreken en toonde hun klasse. De combinaties liepen bij hen wat vloeiender en ook de rebound was beter verzorgd. Dat resulteerde in meer balbezit en langere aanvallen. Het gevolg was dat de thuisploeg een aaneengesloten reeks van 5 tegentreffers moest incasseren en voor het eerst deze wedstrijd tegen een achterstand aankeek (7-8). homas van der Zwaard herpakte zich op tijd en voorkwam erger. Met een mooie schijnbeweging onder de korf maakte hij de gelijkmaker (8-8). De strijd ging weer gelijk op. Nog 1 keer kwamen de bezoekers daarna op voorsprong, maar dat werd al snel teniet gedaan door Josine Verburg middels een fraaie doorloopbal. Het was daarna de trefzekere Jessica Verheul die van afstand schuin achter de korf (zie foto) voor de 10-9 ruststand zorgde.

Ook na rust zou het redelijk opgekomen publiek getrakteerd worden op een aantrekkelijke wedstrijd. Wederom veel doelpunten van 2 aan elkaar gewaagde tegenstanders. Eerst was het nog de ploeg uit Ede die de gelijkmaker op het scorebord aantekende. Laura Viet kwam al snel met haar antwoord en bracht VZOD weer op een voorsprong die het niet meer uit handen zou geven. Ruben Maat (vanaf de stip) en Jessica Verheul tekenden vervolgens voor de 13-10. Reehorst ’45 liet het niet verder uitlopen en hield met een tegentreffer de marge beperkt. De mooiste aanval kwam daarna van de Kudelstaarters. Op professionele wijze hielden ze de bal met mooie combinaties en goede rebounds lang in de aanval en Ruben Maat bekroonde dit met zijn 5e treffer (14-11).

Ook nu reageerden de gasten uit Ede met 2 treffers en bleven zo in het kielzog druk zetten op de Kudelstaarters. Coach Gert Krook past in deze fase van de wedstrijd veelvuldig de wissel toe. Bart Verheul werd zo diverse malen in de aanval gebracht en tekende vanaf de stip voor de 15-13.

Daarna kwam de tegenpartij nog 1 keer op een marge van slechts 1 doelpunt. Het waren vervolgens Josine Verburg en Jessica Verheul (2x) die met hun treffers de marge weer op 4 brachten (18-14). Daarmee leek de weerstand van de bezoekers gebroken. Een door de coach van Reehorst ’45 aangevraagde time-out bracht daar geen verandering in. Met nog 10 minuten op de klok zou de marge niet meer kleiner worden dan 3 doelpunten in het voordeel van de thuisploeg. VZOD speelde de wedstrijd op degelijke wijze uit. Beide teams zouden nog 5 keer tot scoren komen. Aan VZOD zijde waren het Ruben Maat (2x), Vincent Algra (2x) en Bart Verheul die de eindstand bepaalden op 23-19.

De Kudelstaarters gaan zo met een 2e plek op de veldranglijst overwinteren en gaan nu de zaal in.