donjaAfgelopen zaterdagavond kreeg VZOD/vdBoon koploper Dijkvogels op bezoek. Het beloofde dus een zware korfbalwedstrijd te worden voor de Kudelstaarters die alle zeilen nog moeten bijzetten om degradatie te ontlopen. Al snel bleek het klassenverschil in het voordeel van de bezoekers zich af te tekenen in de score. Na vier minuten stond het al 0-2. Dit zou wel eens een walk over kunnen worden, zo dacht men op de tribune.

Met name de snelle heren van Dijkvogels vormden het grote gevaar. VZOD kwam tegen alle verwachtingen in toch op gelijke vlieghoogte met de Dijkvogels door twee doelpunten van Donja Passies, die een goede wedstrijd zou spelen. Halverwege de eerste helft bracht Anika van Os het thuisteam zelfs op voorsprong (3-2). Hing er dan toch een sensatie in de lucht? VZOD speelde sterk in deze fase maar miste echter de overtuiging in het schot om de voorsprong verder uit te bouwen. Steeds ketste de bal tegen de voor- of achterkant van de korf  bij de doelpogingen. Een gouden regel in de sport is dat de doelpunten dan juist aan de andere kant vallen.

Zo ook hier, want Dijkvogels trok de zaak vrij snel weer recht en ging daar in de zelfde minuut zelfs over heen (3-4). De voorsprong zouden ze vanaf dat moment niet meer uit handen geven. Het verdere spelverloop was duidelijk in het voordeel van de koplopers. Na het uitbouwen van hun voorsprong tot 3-6 onderbrak Josine Verburg met haar doelpunt voor VZOD nog even de score reeks van Dijkvogels (4-6). Al gauw gingen de gasten daar weer met twee doelpunten overheen, zodat de rust met een 4-8 stand werd ingegaan.

De tweede helft leek het team van Frits Visser nog even terug te komen. Na rust opende Josine Verburg de score. Na eerst nog een tegendoelpunt te moeten incasseren was het vervolgens wederom een dame bij VZOD/vdBoon die tot tweemaal toe de korf wist te doorboren. De goed spelende Donja Passies bracht de Kudelstaarters hiermee haar team weer op een marge van twee doelpunten (7-9). Er was dus nog van alles mogelijk. Tot halverwege de tweede helft wist de blauwzwarte brigade deze marge vast te houden, mede door een benutte strafworp van Eric Spaargaren (8-10). Martijn Vervark werd nog even ingebracht voor Wouter Vermeulen. Toch kon ook hij niet voorkomen dat de Dijkvogels het heft weer in handen zouden nemen. Met drie doelpunten op rij gooiden ze de wedstrijd definitief op slot voor de Kudelstaarters (8-13). Via wederom een strafworp bepaalde Eric Spaargaren de eindstand uiteindelijk op 9-13. Een walk over is het dus niet geworden.

Opvallend in deze wedstrijd was toch wel het aandeel van de dames in de score bij VZOD. Dit in tegenstelling tot Dijkvogels waar het aandeel in de score vooral bij de heren lag, met name van afstand. Na afloop van de wedstrijd merkte coach Frits Visser nog op: “Voor wat betreft veldspel ben ik niet ontevreden, maar in de afronding waren we zeker niet gelukkig. Het spel geeft wel vertrouwen voor de komende moeilijke periode.” Duidelijk is nu wel dat VZOD/vdBoon met nog drie wedstrijden voor de boeg alles zal moeten doen om zich te kunnen handhaven in deze klasse.