Eline Ruessink bezorgt VZOD de overwinning via een hattrick

Afgelopen zaterdag moest VZOD/vdBoon aantreden tegen het alom gevreesde Huizen, de huidige koploper. Gelukkig heeft VZOD al jaren de reputatie om als underdog dan juist punten te pakken. Alleen met collectief en goed samenspel zou er vandaag gewonnen kunnen worden. Ondanks het gemis van een aantal vaste speelsters, beloofde het een spannende wedstrijd te worden, mede dankzij de goede invalsters Anika van Os en Mirjam van Soest. VZOD/vdBoon begon goed aan de wedstrijd en kende een bliksemstart door een doelpunt van Maurice Klop van halve afstand in de 3e minuut. Huizen beantwoordde dit in dezelfde minuut met een tegendoelpunt, 1-1. VZOD nam weer het initiatief en kwam in de 6e minuut opnieuw op voorsprong via een vrije bal van Martijn Vervark, een minuut later gevolgd door de gelijkmaker van Huizen, 2-2. Toch was het duidelijk dat VZOD/vdBoon  zonder respect voor de koploper de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Dat bleek ook wel door 5 achtereenvolgende doelpunten van achtereenvolgens Maurice Klop, Mirjam van Soest, Martijn Vervark, Willem Mast en Bart Verheul. De Kudelstaarters creëerden daarmee in de 18e minuut heel brutaal een grote welverdiende voorsprong (2-7) en toonden door de grote verscheidenheid aan doelpuntenmakers een ijzersterk collectief.

Helaas stagneerde de doelpuntenmachine op dat moment. Huizen maakte daar dankbaar gebruik van en vond na 6 minuten de aansluiting door drie maal te scoren, 5-7. Bart Verheul riep met een afstandschot de inhaalslag van Huizen een halt toe maar dat werd direct weer gepareerd door twee doelpunten van Huizen, 7-8. De goed spelende invalster Anika van Os bracht van afstand uiteindelijk de ruststand op 7-9.

In de 11e minuut van de 2e helft kende de ploeg van Klaas Bosman nog een ruime voorsprong van 8-11 door doelpunten van wederom Bart Verheul en Anika van Os. Vanaf dat moment echter voerde Huizen de druk op door twee doelpunten en hielden daarna de aansluiting. Het werd een gelijk opgaande strijd met steeds een lichte voorsprong voor VZOD/vdBoon van één doelpunt en enkele keer nog twee doelpunten. Ondanks de druk raakten de blauwzwarten niet in paniek. Ook niet toen tegen het einde van de wedstrijd , ondanks mooie doelpunten van Mirjam van Soest en tweemaal Eline Ruessink, de koploper langszij kwam, 14-14. Want het was uitgerekend Eline Ruessink, die met haar 3e achtereenvolgende doelpunt een hattrick scoorde in de voorlaatste minuut en daarmee de eindstand op 14-15 in het voordeel van VZOD/vdBoon bracht.  ‘Niemand speelde voor zichzelf en dat is wel een complimentje waard’, sprak de gelukkige VZOD coach Klaas Bosman na afloop. ‘We hebben vandaag als een team gewonnen, de schoten zaten er lekker in en we hebben weer eens laten zien wat VZOD v/d Boon waard is’. Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd op 13 februari wanneer VZOD/vdBoon voor de uitwedstrijd tegen SDO zal afreizen naar sporthal de Vosse in Hillegom, alwaar om 16.05 uur het beginsignaal zal klinken.