VZOD-selectie in actie tussen de vlaaien
13 juni , De korfbalselectie en een deel van bestuur, technische staf en andere VZOD-corrifeeen van VZOD sloot zaterdag op initiatief van scheidend coach René Korff het seizoen af met een uitstapje naar diens woonoord Purmerend. Daarvandaan werd een koeienweide opgezocht voor een actieve middag, waarvan de invulling echter bij geen van de gasten bekend was.

Om twee uur verzamelden zich in de woning van René Korff een allegaartje van VZOD-leden. Achttien spelers, coaches en bestuursleden togen vervolgens richting het Westfriese Zuid-Scharwoude, alwaar de coach zijn gasten liet kennismaken met Klompekolf. Na een uitleg van het spel werden vijf teams gemaakt, waarna elk team gewapend met een schepnet, twee ballen en een klompekolfstik de koeieweiden introk.

Klompekolf bleek een mengeling van golf, midgetgolf en het ‘Langedoiker kolven’, zoals het mooi omschreven stond op de website van de organiserende boerderij. De bedoeling was om met de klompekolfstik de bal dan wel door de weilanden midden tussen de koeien en hun uitwerpselen door van paal naar paal te meppen, of om de bal via allerlei hindernissen tegen een paal, in een melkbus of in een kruiwagen te slaan. Uiteraard moest dit geschieden in zo weinig mogelijk slagen.

De klompekolfstik bleek een bezemstok met een massief boerenklompje onderaan. Dit attribuut was voor velen op zich al een onneembare hindernis. Terwijl velen worstelden om zich de slag met de stik meester te maken, stoof het team van René Korff, Gradus van Limpt, Peter te Riele en Rob Visscher vliegensvlug langs alle onderdelen. Elke slag die maar in de buurt van de paal kwam werd begeleid door de kreet “Hij schamptu‘num”, waarna het team de volgende opdracht ging uitvoeren. Het leed dan ook geen twijfel dat dit klompekolfkwartet de overwinning zou gaan binnenslepen. Tot ieders verbazing bleek echter het team van Martijn Vervark en Bart en Suzan Verheul de beste valsspelers te bevatten. Zij wonnen derhalve de originele Langedoiker Koas. Aan het einde van de middag keerden de klompekolvers terug naar huize Korff, waar een berg barbecuevlees was gearriveerd om heel Purmerend mee te voeden en waar een geslaagd seizoen en een geslaagde dag feestelijk werden besloten.