Alle wedstrijden winnen. Dat was de doelstelling voor het zaalseizoen van de Junioren. Tot nu toe zijn we hier goed in geslaagd – nog geen enkele wedstrijd werd verloren – met als resultaat het kampioenschap van zowel de A1 als A2.

De A1 begon het zaalseizoen met een moeizame zege tegen De Vinken. Een wedstrijd met weinig doelpunten, maar gelukkig wel meer voor ons dan voor de tegenstander en daar gaat het uiteindelijk om. De wedstrijden erna werd er achtereenvolgens gewonnen van wederom De Vinken, Rapid, OKV, ESDO en Atlantis. De ene wedstrijd makkelijker dan de andere. Ach ja, een kampioen wint ook de slechte wedstrijden, zullen we maar zeggen. De laatste wedstrijd van 2013 was de confrontatie met de nummer 2, Fluks A1. Voor het eerst waren de junioren wat gespannen, want de tegenstanders waren wel erg zuiver in de afronding tijdens het inschieten.

Gezonde spanning bleek het te zijn. Al redelijk snel kwam de A1 via de openingsbal en snelle aanvallen op een 5-0 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en zo won de A1 deze wedstrijd met 16-8 en werd ook de “laatste potentiële concurrent” afgeschud en op een verschil van vijf wedstrijdpunten gezet.

Na deze wedstrijd was duidelijk dat we richting een snel kampioenschap konden werken. Na de winst op OKV en Rapid was het dan zover, 3 wedstrijden voor het einde van het seizoen, konden we het kampioenschap binnenslepen.

Na een zenuwachtig begin, waarbij de score gelijk op ging, liet de A1 zien waarom ze bovenaan staan. Na 60 minuten korfbal stond er een 10-17 eindstand op het scorebord, wat betekende dat het kampioenschap nu echt binnen was! Omdat de A2 een week later, afgelopen zaterdag, ook het kampioenschap binnen kon slepen, werd afgesproken om het na de wedstrijd van afgelopen zaterdag te vieren. Ook al is het kampioenschap binnen, willen we natuurlijk alsnog de laatste wedstrijden winnen. De beslissing van de spelersgroep zelf om vol fanatiek te trainen i.p.v. het kampioenschap nog een beetje te vieren op de maandagtraining na het binnenslepen van het kampioenschap, tekent het enthousiasme/de motivatie van deze leergierige groep. Deze motivatie werd ook weer in de afgelopen wedstrijd vertaald in de uitslag, een nette 12-20 winst op de nummer 2. Via whatsapp werd al snel vernomen dat ook de A2 de verwachte winst binnen had gehaald en daarmee ook kampioen was geworden. Een mooie prestatie en reden dus om met de Junioren het kampioenschap te vieren met bloemen, medaille, taart, drankje en speeches. En bovenal een glimlach op het gezicht! Want ja, WIJ ZIJN KAMPIOEN ja WIJ ZIJN KAMPIOEN!