Het is weer zover, de Internetcommissie (IC) heeft in samenwerking met Entrevi.nl weer een nieuwe versie van onze website gerealiseerd. VZOD.nl is altijd al een belangrijk medium geweest en ons digitale nieuwsaanbod word steeds verder uitgebreid. Daarom is het tijd voor een nieuwe manier van werken en een nieuw uiterlijk. In dit bericht vind je alle informatie over de nieuwe website.

Navigatie

In de periode van een jaar (1 oktober 2013 tot 1 oktober 2014) is VZOD.nl 22.408 keer bezocht, dat leverde totaal 59.812 pagina weergaves op. Met een totaal van 506 nieuwsberichten en verslagen en 55 pagina’s blijkt wederom hoeveel een duidelijk navigeerbare website waard is. Ondanks dat wij zo duidelijk mogelijk proberen te werken kregen wij als Internetcommissie met enige regelmaat vragen over waar het een en ander te vinden is. Vaak kwamen die vragen van bezoekers die simpelweg de zoekfunctie niet eerst geprobeerd hadden maar soms bleek toch echt het een en ander lastig te vinden. Met een vernieuwde menu-structuur zal er makkelijker door de website genavigeerd kunnen worden.

Responsive

De vorige website was al “responsive” maar daar zaten nog wel een aantal haken en ogen aan. Responsive betekend dat de website zich aanpast aan het formaat van het scherm van het apparaat. In de nieuwe website is alle inhoud van de website ook duidelijk zichtbaar op je telefoon en tablet. De nieuwe navigatie structuur zorgt er ook voor dat het menu op je telefoon niet meer één lange lijst is. Kortom, je kunt er nu vanuit gaan dat je alles wat je op de computer ziet, ook op je telefoon of tablet kunt bekijken.

Efficiënt nieuwsberichten of wedstrijdverslagen aanleveren

De nieuwe versie van VZOD.nl draait niet langer op “Joomla” maar op een systeem genaamd “WordPress”. Het grootste voordeel van deze overstap is de veelzijdigheid en openheid van het systeem in combinatie met de simpele interface. De Internetcommissie doet haar best zo efficiënt mogelijk te werken want het beheren van VZOD.nl, de clubmail en VZOD TV kost veel tijd.

Een nieuwsbericht aanmaken doet u nu simpelweg via de website. Als u bent ingelogd kunt in het menu van “Mijn Account” kiezen voor “Nieuwsbericht Aanmaken”. U krijgt een formulier te zien waarin u de titel, de tekst en de afbeelding van het nieuwsbericht of wedstrijdverslag kunt invoeren. Vervolgens geeft u nog aan in welke categorieën het bericht geplaatst dient te worden en verstuurd u het. Wij krijgen een melding van het aangemaakte nieuwsbericht en beoordelen deze voor publicatie.

Elke commissie beheert eigen pagina

Omdat onze vereniging veel commissies en taken telt is het belangrijk om duidelijk te communiceren. Daarom krijgt elke commissie nu een eigen pagina en mag deze helemaal zelf beheren. Dit was al mogelijk in de vorige versie van de website, maar dat werkte veel omslachtiger dan in de nieuwe versie. Nu kan een commissie simpelweg per mail bij de IC aangeven welke leden de pagina mogen aanpassen. Deze leden hoeven dan vervolgens alleen maar in te loggen en naar de pagina te gaan, daar zien zij een link om de pagina aan te passen. Zo is de pagina makkelijk up to date te houden voor al onze leden. Alle commissie pagina’s zijn te vinden onder het kopje “Commissies” in het menu.

Clubmail

De Internetcommissie doet haar best zo efficiënt mogelijk te werken, daarom hebben wij nu een koppeling gemaakt tussen VZOD.nl en het systeem van de Clubmail.  Als u een nieuwsbericht aanmaakt kunt u aangegeven dat u het bericht ook in de Clubmail wilt plaatsen. De koppeling zorgt er dan voor  dat het bericht automatisch in de Clubmail word gezet, dat scheelt de IC veel werk! En alle geregistreerde gebruikers van VZOD.nl ontvangen nu ook automatisch een Clubmail. Ook zal VZOD.nl automatisch een link naar het bericht plaatsen op Twitter en Facebook.

Integratie competitie gegevens

Voor het programma, de uitslagen en standen gebruiken wij het “Korfbal Competitie Overzicht” van “Antilopen.nl“. In de oude website werden een aantal pagina’s van KCO ingeladen in de website; Een website in een website laden is vaak niet verstandig. Het leverde dan ook veel problemen op in de styling van de website. De nieuwe versie van VZOD.nl koppelt direct aan de database van KCO. Daardoor was de IC nu ook in staat om een “competitie-widget” te creëren op elke pagina van de website, op elk apparaat, krijg je een duidelijk overzicht van het programma en de uitslagen van de huidige speelronde.

Met dank aan

De Internetcommissie wil graag Frank van den Berg en Steven de Jong bedanken voor hun feedback tijdens de ontwikkelingsfase. Entrevi, de studio van Paul te Riele is verantwoordelijk voor de creatie van de website. De inhoud is verzorgd door de Internetcommissie. Onze website word al sinds jaar en dag gehost door onze sponsor Traction IT.

Heeft u feedback?

Heeft u feedback voor de Internetcommissie, of wilt gewoon graag zeggen wat u van de nieuwe website vind? Stuur ons een e-mailtje of spreek ons aan in de hal. Onze contactgegevens vind u op onze commissie pagina ;).