Afgelopen zaterdag traden de korfballers van VZOD/FIQAS aan tegen het Amsterdamse Triaz. Na de promotie vorig seizoen uit de derde klasse was het de Kudelstaarters de eerste twee wedstrijden niet gelukt om de punten te pakken. VZOD/FIQAS verscheen bijna in haar sterkst mogelijke opstelling. Alleen op Martijn Vervark kon geen beroep worden gedaan door een langdurige schouderblessure. Direct na het eerste fluitsignaal was duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden voor VZOD/FIQAS.

Binnen 30 seconden werd een moment van onoplettendheid onder de korf van de jonge Chiel van Leeuwen door zijn ervaren tegenstander afgestraft: 1-0. De bezoekers wisten via een afstandsschot van Alyssa te Riele, die haar persoonlijke tegenstandster de gehele wedstrijd duidelijk de baas was, de stand gelijk te trekken. De daarop volgende tien minuten werd er door beide ploegen in een hoog tempo gespeeld en om en om gescoord. Met als gevolg dat er halverwege de eerste helft een 4-4 stand op het scorebord stond. Ondanks dat VZOD/FIQAS steeds beter in de wedstrijd kwam was het toch de thuisploeg die het eerst op twee doelpunten voorsprong kwam: 6-4. VZOD/FIQAS knokte zich via een sterk aanvalsvak onder leiding van Bart Verheul terug in de wedstrijd. Met twee afstandsschoten bracht Verheul beide ploegen weer op gelijke hoogte. In het andere vak werd goed gebruik gemaakt van de lange en fysiek sterke Thomas van der Zwaard. Met hem onder de korf was de rebound goed verzorgd waardoor de bal lang in de aanval gehouden kon worden. Via twee doelpunten van Josine Verburg kwamen de Kudelstaarters voor de eerste maal op een marge van twee doelpunten. Daarna volgde een, mede door de niet goed functionerende tijdwaarneming, rommelige eindfase van de eerste helft. Triaz leek in eerste instantie het best om te gaan met de verwarring en scoorde in “the dying seconds” van de eerste helft de gelijkmaker. De scheidsrechter liet echter doorspelen waarna VZOD/FIQAS nog een strafworp kreeg, welke door Eric Spaargaren werd benut. Beide ploegen wisten nog een maal de korf te vinden waardoor VZOD/FIQAS met een 9-10 voorsprong de kleedkamer opzocht.

In de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en werd de marge nooit groter dan twee doelpunten. VZOD/FIQAS bleef daarbij wel altijd aan de goede kant van de score. Kortom een spannende wedstrijd waarvan het resultaat niet te voorspellen was. Na tien minuten in de tweede helft bij een 11-12 stand stokte de doelpunten productie aan beide kanten. Uiteindelijk was het Chiel van Leeuwen die met een afstandsschot de marge weer op twee bracht. Een onterecht aan TRIAZ toegekende, en gemiste strafworp was het keerpunt in de wedstrijd. Met nog twee minuten te spelen besliste Eric Spaargaren door een doorloopbal te maken de wedstrijd: 12-14. Dat Bart Verheul via een strafworp de eindstand op 12-15 bepaalde was alleen voor de statistieken, de wedstrijd was toen al gespeeld. Een goede collectieve overwinning voor de Kudelstaartse korfballers.

De komende twee weken speelt VZOD/FIQAS thuis in de Proosdijhal. De eerstvolgende wedstrijd zal op 28 november om 17.20 uur gespeeld worden tegen Weidevogels, die hebben tot nu toe nog geen punten verloren.