vzod-e2-klZaterdag 12 mei was het een belangrijke dag voor de E2 van VZOD. Ze hadden uitzicht op een kampioenschap. Wel moest er nog even gewonnen van Haarlem. Dat ze hun schouders eronder moesten zetten wisten ze wel van de eerste wedstrijd want Haarlem is een goede ploeg met een zuiver schot.  Die wedstrijd aan het begin van het seizoen eindigde in een gelijkspel. Alle spelers waren lichtelijk gespannen. Voor sommigen zou het dan ook de eerste keer in hun korfbalcarrière zijn dat ze kampioen konden worden. Er waren heel wat toeschouwers meegereisd om het team aan te moedigen. Na het eerste fluitsignaal was het spel nog wat aftastend en waren de teams flink aan elkaar gewaagd. Gelukkig scoorde Shannon Feenstra na iets meer dan 5 minuten spelen van flinke afstand. Maar Haarlem deed niet onder en antwoordde al gauw met een tegendoelpunt:  1-1. Gelukkig heeft VZOD daar niet veel van en scoorde Cornelis Punt vanuit een dieptebal na een uitstekende pass van Rens de Jong. Ook werd na dit doelpunt vrij snel weer gescoord door Haarlem: 2-2. Dat het best wel eens spannend kon worden hadden we nu wel vastgesteld. Maar de VZOD-ers laten hun koppies niet hangen en kwamen gelukkig weer op voorsprong door een afstandschot van Justin Hirs. Het zou mooi zijn om met een voorsprong de rust in te gaan, maar Haarlem scoorde vlak voor rust een gelijkmaker:  3-3.

Na de rust kwamen er bij VZOD wat verse krachten in het veld. Afgesproken was om door te gaan met scoren, maar iets beter op te letten in de verdediging. Wat we afgesproken hadden gebeurde ook. Er werd goed samengespeeld en op elkaar gelet. Zo zag Joëlle Heil dat Justin zijn heer het bos in stuurde waardoor ze de bal naar Justin kon gooien en hij van een korte afstand kon scoren. Omdat er goed verdedigd werd en er dus nu geen tegendoelpunt kwam, kon Justin nadat hij de bal na een afstandschot afving weer vanaf achter de paal scoren. Zo kwamen de Kudelstaarters op een voorsprong van twee punten:  3-5. De directe tegenstander van Wouter Oostveen werd flink gefrustreerd omdat er zo goed verdedigd werd. Wouter werd hierdoor niet afgeleidt en bleef goed de ballen onderscheppen. En als wij de bal hebben dan kunnen we scoren. Zo scoorde Thijn Spaargaren na een onderschepping uit een dieptebal. En snel daarna scoorde Thijn nogmaals, nu een afstandschot:  3-7. Maar Haarlem leek zich wel weer te herpakken, ze hadden veel balbezit en VZOD liep er een beetje achteraan. Gelukkig wist Haarlem niet te scoren. Maar scoorde wel Joëlle Heil voor VZOD: 3-8. Toch liet VZOD een steekje vallen door even niet op te letten en werd er door Haarlem 4-8 gescoord. Maar om de wedstrijd goed af te sluiten scoorde Wouter nog een mooi balletje van onder paal en bracht de eindstand op 4-9. De coaches waren erg trots op hun team. Het team snelde zich naar het clubhuis van VZOD waar taart, limonade en bloemen al voor hen klaar stond.