De VZOD A1, gesponsord door PAR-AV Productions Keizer speelt dit jaar in de 2e klasse, wedstrijdsport, en maakt daar een moeizame seizoensstart door. Het nieuw gevormde team bestaat uit een samenvoeging van de A1 en A2 van vorig jaar, versterkt door twee dames uit de B1 van vorig jaar. De tweede klasse werd door velen te hoog ingeschat voor dit jonge team en de criticasters kregen op basis van de uitslagen van de eerste vier wedstrijden gelijk. Maar een oplettende kijker zag in die eerste vier wedstrijden van de junioren een ongekend stijgende lijn. Afgelopen zaterdag werd het bewijs geleverd.

De VZOD A1 bestaat uit Diwan Bersen, Jeffrey Kunst, Tom Teeuwen, Vincent Algra en Stan Scheper en bij de dames Lisa Ruessink, Maura van Limpt, Nikki Koningen, Romy de Vos en Laura Viet. Het tiental word gecoacht door het veel te enthousiast tweetal Tim Alewijnse en Paul te Riele. Kristian van Heemskerk staat altijd klaar als back-up coach bij uitwedstrijden. Tijdens trainingen zijn ook de haviksogen van Attie van Kooij en Gradus van Limpt nog op de tien talenten van de toekomst gericht. Zelfs ons vlaggenschip kan niet spreken van zo een uitgebreide staf.

Na een gedegen voorbereiding met een hilarisch trainingskamp mochten de junioren voor de eerste wedstrijd aantreden bij DES in Delft, waarvan inmiddels bekend is dat het met kop en schouders boven de competitie uitsteekt. Daar werd alle motivatie en goede moed op de proef gesteld door een teleurstellende uitslag van 20-7. Gelukkig waren niet alleen de coaches maar ook de spelers zich bewust van het feit dat er wel degelijk een goede wedstrijd gespeeld was. De verbeterpunten werden benoemd en aangepakt.

In de tweede week werd een hele leuke en sportieve wedstrijd gespeeld tegen Crescendo uit Leiden. In die wedstrijd werd in de eerste helft stuivertje gewisseld voor de voorsprong. Uiteindelijk wist Crescendo in het einde van de wedstrijd meer scherpte te behouden en pakte terecht de winst met 9-14. De return-wedstrijd belooft een spektakel te worden.

Het derde weekend wist de A1 wederom weer flinke stappen te maken maar was nog niet opgewassen tegen het volwassen spel van Refleks A2. VZOD zette desondanks een zeer nette 16-12 op het scorebord.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Weidevogels A2, een ploeg die alleen nog punten had weten te pakken tegen TOP/Quoratio A3 (de tegenstander van aankomende zaterdag). Het was tijd om de eerste twee punten te pakken. Ware het niet dat de VZOD A1 moest starten zonder drie van de vijf vaste heren. Gelukkig werden Arian “Henkie” Maat en Gijs “de geweldige” Teeuwen bereid gevonden om de A1 uit de brand te helpen. De wedstrijd startte scherp met al snel een stand van 0-1 voor de tegenstander op het scorebord. Na ongeveer 8 minuten gespeeld te hebben wist Weidevogels ook de 0-2 te scoren. Het tweede aanvalsvak met de twee invallende heren, Lisa en Romy zocht nu moeizaam naar kansen. Na hard werken werden zij uiteindelijk beloond met een 1-2 score. Na een ijzersterke verdedigende periode van meer dan de 25 minuten wist Weidevogels toch een gaatje te vinden in de verdediging van VZOD en maakte de 1-3.

Nu waren de blauw zwarten er klaar mee, gas op die lollie, vlammen, turbo op de turbo en gaan met die banaan. Het kostte uiteindelijk slechts 3 minuten om twee doelpunten te scoren en met een 3-3 stand ging er een tot op het bot gemotiveerd team de bespreekruimte in. Dat was in de tweede helft team goed terug te zien. Met een heerlijk uitgekiend balletje kreeg het de 4-3 op het bord. Na de gelijkmaker van Weidevogels was het eerste aanvalsvak weer aan de beurt. Van 4-4 naar 6-4? Laat het maar aan Maura, Laura, Vincent en Tom over. VZOD neemt de overhand en blijft Weidevogels uiteindelijk voor. Nikki had al een prachtige wedstrijd achter de rug in VZOD 3 en pakte nog even 10 minuten mee tegen waarschijnlijk de langste junioren-dame uit deze competitie. Spannend werd het nog wel want met nog twee minuten op het bord weet Weidevogels met 10-9 nog in de buurt te komen. VZOD had in die periode iets voorzichtiger kunnen blijven in de aanval maar doordat Weidevogels in die laatste twee minuten net zo slordig met de kansen omging waren zij niet meer in staat om de gelijkmaker te scoren.

Met 10-9 een prachtige prestatie en een zeer aantrekkelijk wedstrijd. Met de eerste twee punten in de pocket zullen de Kudelstaarters aanstaande zaterdag op volle sterkte afreizen naar Sassenheim om daar om 12.30 uur TOP/Quoratio A3 het vuur aan de schenen te leggen. Mochten daar de punten gepakt worden dan zal VZOD naar verwachting twee tegenstanders achter zich laten om zich onderaan de middenmoot van de competitie te voegen.

De coaches konden hun geluk niet op, ze staan na zaterdag zelf bovenaan met VZOD 2 en de eerst punten zijn binnen. Het bleef lang onrustig in de heren kleedkamer. Gezocht word er nog naar een manier om de coaches, die gelijktijdig tegen Achilles spelen, te voorzien van live zicht op de wedstrijd van A1. Mocht u in bezit zijn van een buiten-beamer of twee Google-glasses dan houden zij zich aanbevolen.