In de goed gevulde sporthal in Bleiswijk stond voor deze week koploper Weidevogels op het programma. Thuis werd eerder dit zaalseizoen nog met 15-19 verloren. De opdracht van Coach Visser was om het vertrouwen op te bouwen voor de komende drie wedstrijden. Handhaving door te winnen van de directe concurrenten is het belangrijkste doel nu het zaalseizoen tegen het einde aan loopt.

Beide ploegen lieten vanaf minuut één zien graag te willen korfballen. Aan beide kanten werd zeer scherp verdedigd en werden alleen schoten onder flinke verdedigende druk afgeleverd. Met name Martijn Vervark zijn tegenstander liet zien over een fraaie schottechniek te beschikken. Scherpe zijwaartse bewegingen met daarop volgend een schotbeweging naar achteren maakten het voor de verdediger zeer lastig tot vrijwel onmogelijk om het schot er volledig uit te halen. Na 6 minuten spelen staat Weidevogels 2-0 voor en is het aanvallend voor de Poelgilderdammers nog even zoeken naar de korf. Het spelbeeld van de eerste helft is vervolgens zo dat er telkens om en om wordt gescoord waarbij het verschil niet groter wordt dan twee punten. Opvallend is de wilskracht en het doorzettingsvermogen dat van beide ploegen uitstraalt. Met een ruststand van 9-8 lijkt er voor VZOD/FIQAS vandaag misschien toch wel wat te halen.

De blauw-zwarten komen heel scherp uit de kleedkamer, door afstandsschoten van Verburg en Vervark staan de bezoekers twee minuten na rust voor het eerst deze wedstrijd op een voorsprong (9-10). Vervolgens lukt het beide ploegen tien minuten lang niet te scoren. Hierna is het koploper Weidevogels die dit weet te doorbreken en weer tot scoren komt. Via 12-10 en 12-11 wordt het 14-11 en is het verschil dus drie punten met nog 12 minuten op de klok. Op karakter en door keihard werken slaagt VZOD/FIQAS er vervolgens in om de stand binnen 5 minuten toch weer gelijk te trekken (14-14). Een paar minuten later is het dan toch Weidevogels die met drie doelpunten op rij de wedstrijd weet te beslissen. Erg jammer, want een gelijkspel was gezien het spelbeeld misschien wel op zijn plaats geweest. Uiteindelijk heeft VZOD/FIQAS via Vervark (afstandsschot) het laatste woord in een, voor zowel het thuis als het meegereisde uitpubliek, zeer aantrekkelijke wedstrijd.

Met een eindstand van 17-15 kan men met opgeheven hoofd en vol vertrouwen de ontknoping van de zaalcompetitie in gaan. Komend weekend speelt het vlaggenschip wederom een uitwedstrijd tegen het laatst geplaatste Luno, zaak voor VZOD/FIQAS hier de punten mee naar huis te nemen.